Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosuklaapikkuleivät

Pikkuleivät kuuluvat suomalaiseen kahvipöytään. Valmista kerralla yksi iso taikina ja tee siitä useita erilaisia leivonnaisia. Tästä pikkuleipätaikinasta voi pursottaa kauniita ruusukkeita ja kuorruttaa ne valkosuklaalla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
35  annosta

Ainekset

PIKKULEIPÄTAIKINA:

  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

KORISTEET:

  • 100 g valkosuklaata
  • nonparelleja

Valmistusohje

Valkosuklaapikkuleivät leivotaan näin:

1. Mittaa voi ja sokeri kulhoon ja vaahdota ne.  Lisää  joukkoon kanamuna. Sekoita erillisessä kulhossa kuivat aineet ja lisää ne voi-sokerivaahdon joukkoon.  Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaavi taikina pursotinpussiin ja pursota pieniä ruusukkeita leivinpaperoidulle uunipellille. Keksit turpoavat hieman paistettaessa, joten jätä jonkun verran väliä pikkuleipiin.

2. Paista pikkuleivät  200 asteessa 7–8 minuuttia. Anna niiden jäähtyä ritilällä.

3. Rouhi valkoisuklaa mikronkestävään kulhoon. Sulata rouhittu valkosuklaa mikrossa lyhyin sykäyksin välillä sekoittaen, kunnes suklaa on täysin sulaa. Ole tarkkana sillä, valkosuklaa palaa helposti ”pohjaan”.

4. Dippaa jokainen pikkuleipä sulaan valkosuklaaseen ja anna jähmettyä ihan hetki. Ripottele pinnalle nonparelleja. Anna suklaan kovettua kokonaan. Tarjoa valkosuklaapikkuleivät juhlien kahvipöydässä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/18.

Lisää suklaakeksejä:

suklaapikkuleivät

Suklaaleivät

karpalo-valkosuklaacookiet

Karpalo-valkosuklaacookies

suklaa-juustokakkupiparit

Suklaa-juustokakkupiparit

Anna.fi: Suklaakeksit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklaapikkuleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.