Pikkuleivät kuuluvat suomalaiseen kahvipöytään. Valmista kerralla yksi iso taikina ja tee siitä useita erilaisia leivonnaisia. Tästä pikkuleipätaikinasta voi pursottaa kauniita ruusukkeita ja kuorruttaa ne valkosuklaalla.
Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
35 annosta
Ainekset
PIKKULEIPÄTAIKINA:
200 g
voita
1 dl
sokeria
1
kananmuna
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
KORISTEET:
100 g
valkosuklaata
nonparelleja
Valmistusohje
Valkosuklaapikkuleivät leivotaan näin:
1. Mittaa voi ja sokeri kulhoon ja vaahdota ne. Lisää joukkoon kanamuna. Sekoita erillisessä kulhossa kuivat aineet ja lisää ne voi-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaavi taikina pursotinpussiin ja pursota pieniä ruusukkeita leivinpaperoidulle uunipellille. Keksit turpoavat hieman paistettaessa, joten jätä jonkun verran väliä pikkuleipiin.
2. Paista pikkuleivät 200 asteessa 7–8 minuuttia. Anna niiden jäähtyä ritilällä.
3. Rouhi valkoisuklaa mikronkestävään kulhoon. Sulata rouhittu valkosuklaa mikrossa lyhyin sykäyksin välillä sekoittaen, kunnes suklaa on täysin sulaa. Ole tarkkana sillä, valkosuklaa palaa helposti ”pohjaan”.
4. Dippaa jokainen pikkuleipä sulaan valkosuklaaseen ja anna jähmettyä ihan hetki. Ripottele pinnalle nonparelleja. Anna suklaan kovettua kokonaan. Tarjoa valkosuklaapikkuleivät juhlien kahvipöydässä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosuklaapikkuleivät