Reseptit

Valkosuklaarisotto

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

  • 1 rkl voita
  • 2 dl risottoriisiä
  • 2 dl kiehuvaa vettä
  • vaniljatanko
  • 2 tähtianista
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • noin 5 dl kahvimaitoa tai täysmaitoa
  • 100 g valkoista suklaata

Karpalosose:

  • 5 dl karpaloita
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria

koristeluun:

  • sokeroituja karpaloita

Valmistusohje

Valkosuklaarisotto

1. Sulata rasva paistokasarissa. Lisää riisit ja kuullota rasvassa. Lisää kuuma vesi ja mausteet. Keitä, kunnes neste on haihtunut.

2. Kuumenna maito ja sulata siihen suklaa. Lisää valkosuklaamaitoa riisien joukkoon vähitellen koko ajan rauhallisesti sekoitellen. Lisää tarvittaessa maidon määrää, sillä risotto saa olla kosteaa.

3. Kiehauta ja soseuta karpalososeen ainekset. Lusikoi tarjoiluastioihin kerroksittain makeaa risottoa ja karpalososetta. Korista sokeroiduilla marjoilla.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklaarisotto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.