Itse tehdyt tryffelit valmistuvat helposti parista raaka-aineesta. Pakkaa valkosuklaatryffelit silkkipaperilla vuorattuun peltirasiaan ja ojenna lahjaksi.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20 annosta
Gluteeniton
Kasvis
Munaton
Ainekset
Valkosuklaatryffelit:
200 g
valkosuklaata
¾ dl
kuohukermaa
40 g
pistaasipähkinöitä kuorittuna (kuorimattomia 75 g)
Päälle:
40-60 g
pistaasipähkinöitä kuorittuna
Valmistusohje
1. Pilko valkosuklaa mikron kestävään kulhoon. Kaada joukkoon kuohukerma. Kuumenna mikrossa noin 15 sekunnin välein sekoittaen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Kuori pistaasipähkinöitä niin, että niitä on kuorittuina noin 40 g, ja pilko ne pienehköiksi paloiksi. Sekoita pilkotut pistaasipähkinät valkosuklaa kermaseoksen joukkoon. Kaada valkosuklaapähkinäseos leivinpaperin päälle pieneen vuokaan tai lautaselle (20 x 20 cm). Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
2. Leikkaa jähmettynyt levy 20–25 osaan. Pyöritä osat palloiksi. Rouhi päälle tarkoitetut pistaasipähkinät. Pyörittele valkosuklaatryffelit rouheessa. Säilytä tryffelit jääkaapissa ja nosta tarjolle pari tuntia ennen tarjoilua.
Jätä pistaasi karkeaksi rouheeksi. Pistaasipähkinöiden maku tulee parhaiten esille, jos niitä ei hienonna liikaa.
Vinkki: Pistaasipähkinät myydään usein kuorellisina, suolattuina ja paahdettuina. 150 grammasta kuorellisia pistaasipähkinöitä tulee noin 80 g kuorittuja pistaasipähkinöitä. Suolattomia pistaaseja myydään myös ilman kuoria, mutta hinta on hurjasti korkeampi.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosuklaatryffelit