Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosuklaatryffelit

Itse tehdyt tryffelit valmistuvat helposti parista raaka-aineesta. Pakkaa valkosuklaatryffelit silkkipaperilla vuorattuun peltirasiaan ja ojenna lahjaksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Valkosuklaatryffelit:

  • 200 g valkosuklaata
  • ¾ dl kuohukermaa
  • 40 g pistaasipähkinöitä kuorittuna (kuorimattomia 75 g)

Päälle:

  • 40-60 g pistaasipähkinöitä kuorittuna

Valmistusohje

1. Pilko valkosuklaa mikron kes­tävään kulhoon. Kaada joukkoon kuohukerma. Kuumenna mikrossa noin 15 sekunnin välein sekoittaen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Kuori pistaasipähkinöitä niin, että niitä on kuorittuina noin 40 g, ja pilko ne pienehköiksi paloiksi. Sekoita pil­kotut pistaasipähkinät valkosuklaa­ kermaseoksen joukkoon. Kaada valkosuklaa­pähkinäseos leivinpape­rin päälle pieneen vuokaan tai lauta­selle (20 x 20 cm). Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

2. Leikkaa jähmettynyt levy 20–25 osaan. Pyöritä osat palloiksi. Rouhi päälle tarkoitetut pistaasipähkinät. Pyörittele valkosuklaatryffelit rou­heessa. Säilytä tryffelit jääkaapissa ja nosta tarjolle pari tuntia ennen tarjoilua.

Jätä pistaasi karkeaksi rouheeksi. Pistaasipähkinöiden maku tulee parhaiten esille, jos niitä ei hienonna liikaa.

Vinkki: Pistaasipähkinät myydään usein kuorellisina, suolattuina ja paahdettuina. 150 grammasta kuorellisia pistaasipähkinöitä tulee noin 80 g kuorittuja pistaasipähkinöitä. Suolattomia pistaaseja myydään myös ilman kuoria, mutta hinta on hurjasti korkeampi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Jouluna herkutellaan suklaalla:

valkosuklaa-pistaasitryffelit

Valkosuklaa-pistaasitryffelit

Nutellatryffelit

Nutellatryffelit

suklaakeksit_suklaatryffelit

Suklaa-lakritsi-mantelitryffelit

Anna.fi: Suklaatryffelit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklaatryffelit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.