Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Valkosuklaaunelma – kahvinmakuinen valkosuklaakakku

Kahvinmakuinen valkosuklaakakku on aikuisten suosikki. Tämä herkullinen kakku tehdään keksipohjaan. Täytteessä maistuu valkosuklaan lisäksi vanilja ja kahvi. Jos kahvin maku ei miellytä, sen voi korvata marjasoseella.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kahvinmakuinen valkosuklaakakku:

200 g suklaamurukeksejä
0.5 dl sulatettua voita
tai sulatettua margariinia
täyte:
200 g valkosuklaata
1 dl vahvaa kahvia
6 kpl liivatelehtiä
0.5 dl kerma- tai kahvilikööriä
tai 2 tl tai vaniljasokeria
4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
tai tai kermaa

koristeeksi:

kahvipapumakeisia
ananaskirsikoita

Valmistusohje

 

  1. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Pyöräytä keksit tehosekoittajassa muruiksi. Lisää sulatettu rasva ja painele seos kakkuvuoan pohjalle.
  2. Pane liivatelehdet kymmeneksi minuutiksi kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuumaan kahviin.
  3. Sekoita liivateseos sulaan valkosuklaaseen. Anna jäähtyä hetken aikaa.
  4. Vaahdota vaniljakastike tai kerma. Sekoita suklaa ja likööri kermaan. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä hyvin peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  5. Irrota kakku vuoasta ja korista esimerkiksi kahvipapumakeisilla ja ananaskirsikoilla tai marjoilla.

Valkosuklaaunelma - kahvinmakuinen valkosuklaakakku

Katso myös: 10 parasta juustokakku – näillä kakuilla hurmaat varmasti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Valkosuklaaunelma – kahvinmakuinen valkosuklaakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X