Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosuklaavaahto

Valkosuklaavaahto omenien ja herukoiden kera on suussa sulava huipennus alkusyksyn aterioille. Tarjoa valkosuklaavaahto vaikka rapujuhlien jälkiruokana.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Valkosuklaavaahto

  • 150 g valkosuklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl ranskankermaa

Lisäksi

  • 2 kotimaista hapokasta omenaa
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl hienonnettua minttua
  • ½ limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 100 g punaherukoita
  • 3 rkl vaaleaa siirappia

Valmistusohje

1. Paloittele valkosuklaa ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahdon joukkoon ranskankerma ja jäähtynyt valkosuklaa. Vaahdota ainekset nopeasti tasaiseksi.

2. Jaa vaahto annoslaseihin ja nosta kylmään omenoiden teon ajaksi.

3. Kuori ja paloittele omenat. Nosta omenapalat raastetun inkiväärin kanssa mikronkestävään kulhoon. Lämmitä noin 2 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes omenat ovat hieman pehmentyneet.

4. Anna omenoiden hieman jäähtyä ja lisää joukkoon minttu, limetin kuori ja mehu. Annostele omenat ja punaherukat vaahdon päälle ja valuta pinnalle vaaleaa siirappia.

Kokeile myös muita ihania valkosuklaajälkiruokia: Tropiikin valkosuklaamousse Valkosuklaa-sitruunavaahto Valkosuklaakeitto marjojen kera Ruoka.fi: Valkosuklaamousse ja mansikkakastike

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklaavaahto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.