
Valkosuklainen karpalokakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
pohja
- 180 g piparkakkuja
- 75 g sulatettua margariinia
Täyte
- 2 dl kuohukermaa
- 250 g maitorahkaa
- 100-130 g valkoista suklaata
- 0.5 dl sokeria
- 3 liivatelehteä
- 2 rkl kiehuvaa vettä
- 3 rkl siirappia
koristeluun
- 5 dl jäisiä karpaloita
- 3 dl punaista glögiä tai mehua
- (1 dl mehua tai glögitiivistettä 2 dl vettä)
- 2 dl hyytelösokeria
Valmistusohje
1. Vuoraa pyöreän, halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
2. Hienonna piparkakut. Lisää sula margariini ja painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.
3. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
4. Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa ja sekoita se hieman jäähtyneenä kermavaahdon joukkoon. Lisää maitorahka ja sokeri.
5. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja liota ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita hyvin.
6. Levitä täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
7. Valuta kakun pinnalle ohut kerros siirappia.
8. Kiehauta glögi tai mehu kattilassa. Lisää hyytelösokeri ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi.
9. Levitä jäiset marjat kakun pinnalle. Lusikoi glögikiille marjojen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosuklainen karpalokakku