Valkosuklaa-mansikkatorttu
Valkosuklainen mansikkatorttu valmistuu kätevästi ilman uunia. Pohja tehdään domino-kekseistä täytteessä maistuu tuorejuusto ja mango.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
Ainekset
Valkosuklainen mansikkatorttu
- 400 g Domino-keksejä
- 130 g voisulaa
- 3 kananmunaa
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 1/3 dl sokeria
- 2 dl mangososetta
- 200 g valkosuklaata
- 2 tl vaniljasokeria
- 7 liivatelehteä
- 3 dl vaahtoutuvaa kermaa
pinnalle:
- 2 ½ dl sokerioitua mansikkasosetta
- 4 liivatelehteä
Valmistusohje
Valkosuklainen mansikkatorttu valmistuu helposti näin:
- Päällystä irtopohjavuoan pohjaosa leivinpaperilla. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
- Murskaa keksit muruiksi monitoimikoneella tai pakastepussissa nuijan avulla. Sekoita voisula muruihin ja painele vuoan pohjalle tasaisesti.
- Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan.
- Sekoita tuorejuusto, sokerit, keltuaiset sekä mangosose tasaiseksi massaksi.
- Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa juoksevaksi. Huomaa, että valkosuklaa palaa herkästi. Kun suklaa on hieman jäähtynyt, sekoita se tuorejuusto- mangomassaan.
- Liuota liotetut liivatelehdet kiehuvaan veteen (n. 1/2 dl).
- Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja samoin valkuaiset.
- Lisää tuorejuusto-mangomassaan ensin jäähtynyt liivate ja sitten valkuais- ja kermavaahdot kevyesti nostellen. Kaada massa keksimurupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
- Liota loput liivatelehdet kuten edellä ja liuota vesitilkkaan. Yhdistä mansikkasoseeseen ja kaada tasaiseksi kerrokseksi mangokakun päälle. Anna hyytyä jääkapissa vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
- Koristele valkosuklainen mansikkatorttu tuoreilla mansikoilla, sitruunamelissan lehdillä tai valkosuklaalastuilla.
Vinkki: Kokeile myös pienelle seurueelle sopivaa mansikkakakkua.
Lue myös Anna.fi: Näin teet mansikkakakun kulhoon
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosuklaa-mansikkatorttu