Reseptit

Valkosuklainen mansikkatorttu

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20 annosta

Ainekset

  • 400 g Domino-keksejä
  • 130 g voisulaa
  • 3 kananmunaa
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 1/3 dl sokeria
  • 2 dl mangososetta
  • 200 g valkosuklaata
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 7 liivatelehteä
  • 3 dl vaahtoutuvaa kermaa

pinnalle:

  • 2 ½ dl sokerioitua mansikkasosetta
  • 4 liivatelehteä

Valmistusohje

Valkosuklainen mansikkatorttu

  1. Päällystä irtopohjavuoan pohjaosa leivinpaperilla. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  2. Murskaa keksit muruiksi monitoimikoneella tai pakastepussissa nuijan avulla. Sekoita voisula muruihin ja painele vuoan pohjalle tasaisesti.
  3. Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan.
  4. Sekoita tuorejuusto, sokerit, keltuaiset sekä mangosose tasaiseksi massaksi.
  5. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa juoksevaksi. Huomaa, että valkosuklaa palaa herkästi. Kun suklaa on hieman jäähtynyt, sekoita se tuorejuusto- mangomassaan.
  6. Liuota liotetut liivatelehdet kiehuvaan veteen (n. 1/2 dl).
  7. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja samoin valkuaiset.
  8. Lisää tuorejuusto-mangomassaan ensin jäähtynyt liivate ja sitten valkuais- ja kermavaahdot kevyesti nostellen. Kaada massa keksimurupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
  9. Liota loput liivatelehdet kuten edellä ja liuota vesitilkkaan. Yhdistä mansikkasoseeseen ja kaada tasaiseksi kerrokseksi mangokakun päälle. Anna hyytyä jääkapissa vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  10. Koristele pinta tuoreilla mansikoilla, sitruunamelissan lehdillä tai valkosuklaalastuilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklainen mansikkatorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.