Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosuklaa-mansikkatorttu

Valkosuklainen mansikkatorttu valmistuu kätevästi ilman uunia. Pohja tehdään domino-kekseistä täytteessä maistuu tuorejuusto ja mango.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Valkosuklainen mansikkatorttu

  • 400 g Domino-keksejä
  • 130 g voisulaa
  • 3 kananmunaa
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 1/3 dl sokeria
  • 2 dl mangososetta
  • 200 g valkosuklaata
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 7 liivatelehteä
  • 3 dl vaahtoutuvaa kermaa

pinnalle:

  • 2 ½ dl sokerioitua mansikkasosetta
  • 4 liivatelehteä

Valmistusohje

Valkosuklainen mansikkatorttu

Valkosuklainen mansikkatorttu valmistuu helposti näin:

  1. Päällystä irtopohjavuoan pohjaosa leivinpaperilla. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  2. Murskaa keksit muruiksi monitoimikoneella tai pakastepussissa nuijan avulla. Sekoita voisula muruihin ja painele vuoan pohjalle tasaisesti.
  3. Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan.
  4. Sekoita tuorejuusto, sokerit, keltuaiset sekä mangosose tasaiseksi massaksi.
  5. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa juoksevaksi. Huomaa, että valkosuklaa palaa herkästi. Kun suklaa on hieman jäähtynyt, sekoita se tuorejuusto- mangomassaan.
  6. Liuota liotetut liivatelehdet kiehuvaan veteen (n. 1/2 dl).
  7. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja samoin valkuaiset.
  8. Lisää tuorejuusto-mangomassaan ensin jäähtynyt liivate ja sitten valkuais- ja kermavaahdot kevyesti nostellen. Kaada massa keksimurupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
  9. Liota loput liivatelehdet kuten edellä ja liuota vesitilkkaan. Yhdistä mansikkasoseeseen ja kaada tasaiseksi kerrokseksi mangokakun päälle. Anna hyytyä jääkapissa vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  10. Koristele valkosuklainen mansikkatorttu tuoreilla mansikoilla, sitruunamelissan lehdillä tai valkosuklaalastuilla.

Vinkki: Kokeile myös pienelle seurueelle sopivaa mansikkakakkua.

Lue myös Anna.fi: Näin teet mansikkakakun kulhoon


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklaa-mansikkatorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.