Reseptit
4
Kiitos

Valkoviinissä keitetyt ravut

Loppukesästä ja alkusyksystä vietetään rapujuhlia. Silloin saksiniekkoja nautitaan perinteisesti paahtoleivän, voin, tillin ja snapsien kera. Tällä ohjeella rapujen keittäminen onnistuu kotikokiltakin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Valkoviinissä keitetyt ravut:

40 kpl rapuja
10 l vettä
1/2 l kuivaa valkoviiniä
350 g karkeaa merisuolaa
10 sokeripalaa
2 punttia tilliä

Tarjolle:

paahtoleipää
tilliä
voita

Valmistusohje

1. Tarkista, että kaikki 40 rapua ovat eläviä, ja huuhtele ne huolellisesti. Pese ravut tarvittaessa puhtaalla harjalla tai huuhdo huolellisesti. Anna rapujen levähtää puolisen tuntia kädenlämpöisessä vedessä. Tämä estää saksien irtoamisen.

2. Mittaa 10 l vettä, 1/2 l kuivaa valkoviiniä, 350 g karmeaa merisuolaa ja 10 sokeripalaa isoon, noin 15 litran kattilaan. Lisää veteen puntti tilliä. Keitä vettä viitisen minuuttia. Kumoa ravut kerralla kiehuvaan veteen. Painele rapuja reikäkauhalla veden alle. Keitä rapuja kolme minuuttia siitä, kun vesi alkaa kiehua uudelleen rapujen lisäämisen jälkeen. Poista liemestä tilli ja lisää veteen nippu tuoretta tilliä. Jäähdytä ravut mahdollisimman nopeasti. Nosta kattila altaaseen ja juoksuta altaaseen kylmää vettä. Vaihda tilli vielä kerran jäähtymisen aikana.

3. Ravut ovat parhaimmillaan maustuttuaan vuorokauden keitinliemessä.

Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 7/19.

Katso myös: Rapujen keittäminen – katso nämä 5 tärkeää vaihetta!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Valkoviinissä keitetyt ravut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X