Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkovuokkokakku

Valkovuokkokakku kruunaa isojen äitienpäiväjuhlien kahvipöydän. Komea kerroskakku saa koristeekseen sokerisia valkovuokkoja.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Valkovuokkokakku/sokerikakkupohja:

  • 5 munaa
  • sokeria
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • peruna-vehnäjauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta

Valkovuokkokakun kostutus:

  • 4 dl Frezza chokomint -juomaa

Minttutäyte:

  • 8 dl vispikermaa
  • vihreää ja sinistä elintarvikeväriä
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 tl piparminttuaromia
  • 400 g valkosuklaata

Sokerikreemi:

  • 325 g margariinia
  • 1 l tomusokeria
  • 2 ½ rkl vettä
  • 1 ½ tl piparminttuaromia
  • vihreää ja sinistä elintarvikeväriä

kuorrutus:

  • 1 ½ kg marsipaania
  • (vihreää pastaväriä)

koristeet:

  • 250 g valkoista sokerimassaa
  • keltaista tomuväriä
  • sokerikuorrutetta
  • nonparelleja
  • vihreää kimallegeeliä
  • 200 g valkoista marsipaania
  • vihreää pastaväriä

Valmistusohje

Valkovuokkokakku leivotaan näin:

1. Kerroskakkuun tarvitaan kolme pohjaa. Tee alin kerros 5 munan sokerikakkupohjasta isoon vuokaan (halkaisija 24–26 cm). Ota ylempiä kerroksia varten kaksi vuokaa, joiden halkaisijat ovat 20 cm ja 15 cm. Tee näihin toinen 5 munan taikina ja jaa se vuokiin.

2. Sokerikakkupohja tehdään ”kaikkea yhtä paljon” -periaatteella. Riko kananmunat lasiin. Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria. Myös jauhoja tulee yhtä paljon. Laita lasin pohjalle kaakaojauhe ja mittaa loput jauhot: vehnäjauhojen osuus on 50–75 prosenttia ja loppu on perunajauhoa. Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

3. Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi jauhoseos joukkoon nuolijalla varovasti käännellen. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

4. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 40 min. Irrota vuoasta ja anna jäähtyä.

5. Leikkaa ylempien kerrosten pohjista noin 1 cm reunoista pois, jotta halkaisija pienenee. Voit sommitella kakkua laittamalla pohjia päällekkäin. Halkaise jokainen pohja kolmeen osaan.

6. Vaahdota vispikerma. Värjää elintarvikeväreillä mintunvihreäksi. Mausta tuorejuusto piparminttuaromilla. Sulata valkosuklaa mikrossa välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula tuorejuuston kanssa. Sekoita kermavaahtoon.

7. Täytä jokainen kakku erikseen. Alimman kerroksen voi koota tarjoilulautasen päälle. Kostuta alin pohjalevy Frezza-juomalla. Kostuta pikkukakkujen alinta kerrosta muita vähemmän; kosteus vaikeuttaa kakun nostamista. Levitä kostutetulle pohjalle minttutäytettä. Nosta päälle seuraava pohja, kostuta ja levitä täytettä. Laita kanneksi kolmas pohja ja kostuta. Anna kakkujen seistä jääkaapissa puoli tuntia, jotta täyte jähmettyy.

8. Valmista sokerikreemi. Pehmennä margariini vatkaimella notkeaksi. Sekoita joukkoon tomusokeri. Lisää vesi ja piparminttuaromi ja sekoita tasaiseksi.

9. Notkista kreemiä helpommin levittyväksi lämmittämällä sitä mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Levitä kreemi kakun pinnalle tasaiseksi kerrokseksi.

10. Värjää marsipaani vihreäksi sekoittamalla siihen pastaväriä tai käytä vihreää marsipaania.

11. Kauli puolet marsipaanista tomusokeroidulla alustalla 2,5 mm paksuksi levyksi. Nosta levy isoimman kakun päälle.

12. Tasoita pinta ensin kakun päältä. Jaa reunojen vekit tasaisesti. Venytä helmaa ulos kakusta ja paina marsipaani kiinni kakun pintaan ylhäältä alas edeten. Viimeistele alareuna painamalla marsipaani tiiviisti kakkualustaa vasten.

13. Leikkaa marsipaaniveitsellä ylimääräiset helmat pois.

14. Käytä jäljelle jäänyt marsipaani seuraavan kakun kuorruttamiseen. Kuorruta kaksi muuta kakkua edellä kuvatulla tavalla. Valkovuokkakakku on keväisten juhlapöytien näyttävä täytekakku, joka hurmaa taatusti.

Katso kuvalliset ohjeet kakun kokoamiseen ja koristeluun täältä.

Lue myös: Äitienpäiväkakku – leivo äidille raikas marjaherkku, hurmaava suklaaunelma tai täyteläinen juustokakku

Lue myös Anna.fi: Upeat täytekakut juhliin – valitse suosikkisi parhaista resepteistämme!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkovuokkokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.