Mustikka-valkosuklaakakku vie kielen mennessään. Kun jätät kakun sisältä hieman valuvaksi, saat kakun ja kastikkeen samassa, näppärää!
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10 annosta
Ainekset
Pohja:
200 g
kanelikeksejä (esim. Kaneliässä)
1
kananmunanvalkuainen
1 rkl
vettä
Täyte:
200 g
valkosuklaata
2 dl
kuohukermaa
250 g
mascarponejuustoa
2
kananmunaa
1
kananmunankeltuainen
1 dl
sokeria
300 g
tuoreita (pensas)mustikoita
Valmistusohje
1. Jauha keksit hienoksi. Sekoita joukkoon valkuainen ja vesitilkka. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (20–22 cm) pohjalle ja reunoille.
2. Rouhi valkosuklaa ja nosta kulhoon. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada valkosuklaan joukkoon. Jätä sulamaan.
3. Sekoita toisessa kulhossa mascarpone, kanamunat, keltuainen ja sokeri sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita valkosuklaa, sattumia saa jäädä hieman pohjalle. Valuta valkosuklaaseos kanamunaseokseen ja sekoita ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.
4. Valuta täyte vuokaan keksipohjan päälle. Nosta reilu desi mustikoita koristeeksi syrjään ja ripottele loput kakun joukkoon.
5. Paista 150-asteisen uunin keskitasolla 1 tunti 20 minuuttia. Paiston jälkeen avaa luukku kunnolla, jotta suurin kosteus haihtuu. Sulje luukku ja anna kakun kypsyä jälkilämmöllä 20 minuutin ajan.
6. Jos haluat kiinteämmän kakun, anna kakun kypsyä tunnin jälkilämmössä. Jäähdytä ja anna vetäytyä huolella vielä jääkaapissa. Koristele.
Mustikoita tulee ilmeisesti myös täytteeseen? Luinkohan ohjeen huonosti, kun vain päälle laitettavista mustikoista mainitaan.
K-leipuri
En tiedä onko ohjetta muutettu kommenttisi jälkeen, mutta mustikoita tulee kyllä täytteeseen, ja ohjeessa sanotaan näin: ”Nosta reilu desi mustikoita koristeeksi syrjään ja ripottele loput kakun joukkoon.”
Peksukka
Pitkän kuolaamisen jälkeen vihdoin sain tehtyä tätä kakkua. Ihanaa on 😍 sokeria laitoin vain puolet ohjeen määrästä ja oli oikein riittävästi minun makuuni vaikka makealle perso olenkin 🙈
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valuva mustikka-valkosuklaakakku
Mustikoita tulee ilmeisesti myös täytteeseen? Luinkohan ohjeen huonosti, kun vain päälle laitettavista mustikoista mainitaan.
En tiedä onko ohjetta muutettu kommenttisi jälkeen, mutta mustikoita tulee kyllä täytteeseen, ja ohjeessa sanotaan näin: ”Nosta reilu desi mustikoita koristeeksi syrjään ja ripottele loput kakun joukkoon.”
Pitkän kuolaamisen jälkeen vihdoin sain tehtyä tätä kakkua. Ihanaa on 😍 sokeria laitoin vain puolet ohjeen määrästä ja oli oikein riittävästi minun makuuni vaikka makealle perso olenkin 🙈