Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valuva mustikka-valkosuklaakakku

Mustikka-valkosuklaakakku vie kielen mennessään. Kun jätät kakun sisältä hieman valuvaksi, saat kakun ja kastikkeen samassa, näppärää!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Pohja:

  • 200 g kanelikeksejä (esim. Kaneliässä)
  • 1 kananmunanvalkuainen
  • 1 rkl vettä

Täyte:

  • 200 g valkosuklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 1 dl sokeria
  • 300 g tuoreita (pensas)mustikoita

Valmistusohje

1. Jauha keksit hienoksi. Sekoita joukkoon valkuainen ja vesitilkka. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (20–22 cm) pohjalle ja reunoille.

2. Rouhi valkosuklaa ja nosta kulhoon. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada valkosuklaan joukkoon. Jätä sulamaan.

3. Sekoita toisessa kulhossa mascarpone, kanamunat, keltuainen ja sokeri sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita valkosuklaa, sattumia saa jäädä hieman pohjalle. Valuta valkosuklaaseos kanamunaseokseen ja sekoita ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.

4. Valuta täyte vuokaan keksipohjan päälle. Nosta reilu desi mustikoita koristeeksi syrjään ja ripottele loput kakun joukkoon.

5. Paista 150-asteisen uunin keskitasolla 1 tunti 20 minuuttia. Paiston jälkeen avaa luukku kunnolla, jotta suurin kosteus haihtuu. Sulje luukku ja anna kakun kypsyä jälkilämmöllä 20 minuutin ajan.

6. Jos haluat kiinteämmän kakun, anna kakun kypsyä tunnin jälkilämmössä. Jäähdytä ja anna vetäytyä huolella vielä jääkaapissa. Koristele.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/18.

Maista myös näitä mustikkakakkuja:

mustikka-valkosuklaakakku

Mustikka-valkosuklaakakku

Mustikkainen nakukakku

Mustikkainen nakukakku

mustikkakakku

Riittoisa mustikkakakku

Anna.fi: Kesän mehevin suklaakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valuva mustikka-valkosuklaakakku

Herkullisia ohjeita!

Mustikoita tulee ilmeisesti myös täytteeseen? Luinkohan ohjeen huonosti, kun vain päälle laitettavista mustikoista mainitaan.

K-leipuri

En tiedä onko ohjetta muutettu kommenttisi jälkeen, mutta mustikoita tulee kyllä täytteeseen, ja ohjeessa sanotaan näin: ”Nosta reilu desi mustikoita koristeeksi syrjään ja ripottele loput kakun joukkoon.”

Peksukka

Pitkän kuolaamisen jälkeen vihdoin sain tehtyä tätä kakkua. Ihanaa on 😍 sokeria laitoin vain puolet ohjeen määrästä ja oli oikein riittävästi minun makuuni vaikka makealle perso olenkin 🙈

Vastaa käyttäjälle K-leipuriPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.