Reseptit
yli 60 min

Vanhan ajan hapatettu kaurakiisseli-jogurtti eli kiesa

Isoäidin hapatettu kaurakiisseli eli kiesa lohkeilee ihanasti ja maistuu vadelmille. Vanhan ajan resepti on peruja karjalaisen isoäidin keittokirjasta. Kiesaa kutsutaan nykyisin trendikkäästi vegaaniseksi itse tehdyksi hapankaurajogurtiksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vanhan ajan hapatettu kaurakiisseli-jogurtti

2 l keitettyä jäähdytettyä huoneenlämpöistä vettä
6 dl (luomu) gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl Boris-juomaa tai (gluteenittomia) hapanleipäpaloja, myös pari probioottikapselin jauhetta auttaa alkuun pääsemisessä

Lisäksi:

1-2 tl suolaa
3 rkl vaahterasiirappia tai muuta makeutusta
200 g vadelmia

Lisäksi:

8 annoskulhoa

Valmistusohje

1. Laita kaurahiutaleet, vesi ja Boris-juoma isoon astiaan. Sekoita kevyesti. Laita päälle kansi tai kelmu. Nosta pimeään paikkaan huoneenlämpöön 2 vuorokaudeksi.

2. Siivilöi kaurahiutaleet nesteestä. Painele kaikki neste siivilän läpi. Käytä kostuneet kaurahiutaleet esimerkiksi sämpylätaikinaan tai smoothien joukkoon, mutta älä heitä pois.

3. Kuumenna siivilöityä nestettä noin tunti miedolla lämmöllä vesihauteen päällä koko ajan sekoitellen. Seos paksuuntuu pikkuhiljaa. Lopullisen lohkeavan muotonsa se saa jääkaapissa.

4. Anna jäähtyä vähän. Sekoita joukkoon suola ja makeutusaine. Ne voi jättää halutessaan myös pois, tai lisätä oman maun mukaan.

5. Lusikoi annoskulhojen pohjalle vadelmia. Kauho päälle kaurakiisseliä. Voit sekoittaa marjoja tai marjasosetta myös kiisselin joukkoon. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Kaurakiisseli säilyy jääkaapissa muutamia päiviä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 17/18.

Lisävirtaa välipalasta:

jogurtti-muromaljat

Jogurtti-muromaljat

kuituinen yön yli -kaurapuuro

Kuituinen yön yli -kaurapuuro

mansikka-jogurttimaljat

Mansikka-jogurttimaljat

Anna.fiLempeä kaura-chiansiemensmoothie

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vanhan ajan hapatettu kaurakiisseli-jogurtti eli kiesa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X