vanhan ajan hapatettu kaurakiisseli-jogurtti eli kiesa
Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Vanhan ajan hapatettu kaurakiisseli-jogurtti eli kiesa

Isoäidin hapatettu kaurakiisseli eli kiesa lohkeilee ihanasti ja maistuu vadelmille. Vanhan ajan resepti on peruja karjalaisen isoäidin keittokirjasta. Kiesaa kutsutaan nykyisin trendikkäästi vegaaniseksi itse tehdyksi hapankaurajogurtiksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vanhan ajan hapatettu kaurakiisseli-jogurtti

2 l keitettyä jäähdytettyä huoneenlämpöistä vettä
6 dl (luomu) gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl Boris-juomaa tai (gluteenittomia) hapanleipäpaloja, myös pari probioottikapselin jauhetta auttaa alkuun pääsemisessä

Lisäksi:

1-2 tl suolaa
3 rkl vaahterasiirappia tai muuta makeutusta
200 g vadelmia
Mainos

Lisäksi:

8 annoskulhoa

Keskustelu

Johan oli ohje. Ei viitsi nähdä vaivaa, jos säilyy vain muutaman päivän.

Kiesa on valittu 1980-luvulla Ilomantsin pitäjäruoaksi, yhdessä vatruskoiden yms kanssa. Tämä perinteinen ”vegaaniruoka” on kumminkin jäänyt unohduksiin eikä sitä nykyään missään tarjota. Harmillista että rikas ruokakulttuuri unohtuu, toivottavasti kauran noste auttaa tällaisten herkkujen uutta tulemista

Kommentoi juttua: Vanhan ajan hapatettu kaurakiisseli-jogurtti eli kiesa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X