Reseptit

Vanhan ajan pääsiäisleipä

Ainekset

  • 3 lasia haaleaa maitoa
  • 120 g hiivaa
  • 4 lasia karkeita vehnäjauhoja
  • 8-10 munankeltuaista
  • 2 lasia sokeria
  • suolaa
  • kardemummaa
  • vaniljasokeria
  • raastettua sitruunankuorta
  • hienonnettuja manteleita
  • rusinoita
  • hillottuja appelsiininkuoria
  • 2 lasia voisulaa
  • 5-6 lasia hienoja vehnäjauhoja
  • 2 lasia kylmää maitoa

Kuorrutukseen

  • manteleita
  • sokerivesikuorrutus

Valmistusohje

Vanhan ajan pääsiäisleipä

Haalea maito, hiiva ja karkeat vehnäjauhot sekoitetaan taikinaksi ja pannaan nousemaan.

Taikinan noustua siihen lisätään munankeltuaiset ja sokeri vaahdoksi vatkattuna. Seuraavia mausteita laitetaan maun mukaan: suolaa, kardemummaa, vaniljasokeria, sitruunankuorta, manteleita, rusinoita ja hillottuja appelsiininkuoria. (Mausteista voi jättää osan pois.) Tämän jälkeen lisätään voisula, hienot vehnäjauhot ja kylmä maito. Taikinaa vaivataan ja sen annetaan nousta. Taikina laitetaan voideltuun vuokaan ja sen annetaan nousta vielä hetki.

Paistetaan uunissa noin tunti. Kun leipä on kypsä, se jäähdytetään vuoassa ja kaadetaan vasta sitten pois. Pääsiäisleipä kuorrutetaan sokerivesikuorrutuksella ja koristellaan manteleilla.

Kotiliesi 6/1934


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vanhan ajan pääsiäisleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.