Sienisalaatti
Klassinen sienisalaatti valmistetaan haaparouskuista tai suolasienistä. Kermavaahtopohjainen sienisalaatti vie kielen mennessään.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Sienisalaatti
- 350 g suolasienisekoitusta (esim. Marjex) tai käyttövalmiita haaparouskuja
- 1 salottisipuli
- ¼ purjoa
- 1 rkl ranskankermaa
- ¼ tl valkopippuria
- 1 dl kuohu- tai vispikermaa
- (suolaa)
- (timjamia tai persiljaa)
Valmistusohje
Sienisalaatti valmistetaan helposti näin:
1. Huuhtele ja valuta yksi tölkki eli 350 grammaa suolasienisekoitusta. Voit käyttää myös käyttövalmiita haaparouskuja. Jos käytät itse suolaamiasi sieniä, niin liota ne sopivan suolaisiksi ja kuutioi. Kuori ja hienonna yksi salottisipuli. Pese ja hienonna 1/4 purjoa.
2. Sekoita sienet, sipulit, yksi ruokalusikallinen ranskakermaa ja 1/4 teelusikallinen valkopippuria kulhossa keskenään. Vatkaa yksi desilitra kuohu- tai vispikermaa erillisessä kulhossa vaahdoksi. Kääntele kermavaahtoa sienisalaattiin, kunnes salaatin rakenne on sopiva.
3. Koristele sienisalaatti halutessasi tuoreilla timjamin lehdillä tai hienonnetulla persiljalla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/2021.
Lue myös: Sienten ryöppäys: Mitä ryöpätään, miten ja miksi? Katso vinkit ja onnistut!
Lue myös Anna.fi: Kokeile sienisalaattiin uutta jujua. Katso sieni-vuohenjuustosalaatin ohje.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sienisalaatti
Eikö etikkaa lainkasn. Säilyvyys
Ei sienisalaattiin tule etikkaa.