Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vuonna 1941 lanttumunkit korvaavat liharuoan

Lanttumunkki on arjen kasvisruokaa. Syksyinen lanttu maistuu nytkin lantun ystäville Kotilieden vuoden 1941 ohjeen mukaan valmistettuna. Ohje julkaistiin näillä saatesanoilla tuolloin: "Vanhat hyvät lanttumunkit on syytä ottaa ruokalistaan liharuokien korvikkeena. Makea tuoksu täyttää keittiön, kun herkulliset lanttumunkit käristyvät pannussa."

Ainekset

Lanttumunkit

  • lanttuja
  • vettä keittämiseen
  • suolaa

paistamiseen

  • voita

lanttujen päälle

  • tähteeksi jäänyttä lanttua hienonnettuna
  • vähän lanttujen keitinlientä tai maitoa
  • ruskistettua sipulia
  • suolaa
  • sokeria
  • pippuria
  • (kananmunaa)
  • korppujauhoja

Valmistusohje

Lanttumunkit tehdään vuoden 1941 ohjeella näin:

  1. Leikkaa lantut paksuhkoiksi viipaleiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä. Ota viipaleista pyöreällä muotilla samankokoisia pyörylöitä ja nosta ne voideltuun pannuun. Hienonna tähteeksi jääneet reunat ja lisää joukkoon runsaasti hienonnettua, kuullotettua sipulia, vähän lanttujen keitinlientä tai maitoa, suolaa, sokeria tai siirappia, pippuria, korppujauhoja ja halutessasi kananmunan.
  2. Levitä seosta lanttukakuille ja paista kuumassa uunissa ennen tarjoamista. Tarjoa puolukkahillon ja keitettyjen ohrasuurimoiden tai sienimuhennoksen kanssa.

(Huom: Vuonna 1941 ei kaikissa Kotilieden resepteissä ollut tarkkoja määriä ainesosille, kuten ei tässäkään reseptissä)

 

Lanttumunkit vuodelta 1941 tirisevät pannulla
Lanttumunkkien kuva vuoden 1941 Kotiliedestä.

Katso myös Anna.fi:  Lanttukukko

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vuonna 1941 lanttumunkit korvaavat liharuoan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.