Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vanilja-luumuboston

Vanilja-luumboston maistuu ihanasti joululle. Pullataikinan väliin pyöräytetään maitorahhkan pyöristämään luumumarmeladia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Pullataikina:

  • 2 ½ dl maitoa
  • 1 pussi kuivahiivaa tai
  • 25 g tuoretta hiivaa
  • 1 muna
  • 1 ¼ dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • noin 6-7 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita tai margariinia
  • ¼ tl sahramia

luumutäyte:

  • 1 prk (200 g) luumusosetta (torttutäytettä)
  • ½ tl kanelia
  • 1 rkl konjakkia

Vaniljatäyte:

  • 1 pss vaniljakastikeaineksia
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 dl maitoa
  • 200 g maitorahkaa

voiteluun:

  • muna

päälle:

  • raesokeria
  • pursotettavaa sokerikuorrutetta

Valmistusohje

Vanilja-luumuboston leivotaan helposti näin:

1. Valmista pullataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon tai veteen. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Lisää taikinanesteeseen sahrami. Huom! Kuivahiiva lisätään jauhoihin sekoitettuna hieman kädenlämpöä kuumempaan nesteeseen. 2. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Jauhoja on riittävästi kun taikina irtoaa kädestä, mutta on silti pehmeää. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. 3. Sekoita luumusoseen joukkoon mausteet. Valmista vaniljatäyte. Sekoita kastikeainekset ja perunajauhot keskenään. Lisää joukkoon maito ja sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon rahka. 4. Kauli taikina noin 30 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä päälle ensin luumutäyte ja sen päälle rahkatäyte. Kääri rullalle ja leikkaa 12 osaan. 5. Laita palat voideltuun pyöreään irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Anna kohota. 6. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. Peitä pullan pinta foliolla tai leivinpaperilla loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. 7. Koristele pulla jäähtyneenä sokerikuorruteraidoilla.

Katso myös: Joulupulla – suosituimmat joulupullat pikkupullista kransseihin

Katso myös Anna.fi/ruoka:  Piparipullat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vanilja-luumuboston

Sinun täytyy kommentoidaksesi.