1. Sulata paketti filotaikinaa pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata 150 grammaa voita.
2. Mittaa kahdeksan desilitraa mustikoita kulhoon, sekoita joukkoon neljä ruokalusikallista vehnäjauhoja, ruokalusikallinen perunajauhoja, desilitra sokeria ja sitruunan keltainen kuoriosa raastettuna.
3. Vuoraa kakkuvuoka (halkaisija 25 cm) tai korkeareunainen piirakkavuoka hieman vuokaa isommalla leivinpaperipalalla ja voitele paperi kevyesti voisulalla.
4. Levitä yksi filotaikinalevy työalustalle ja sivele pinta voilla kevyesti. Laita päälle toinen filolevy ja sivele sekin voilla. Lusikoi levyn alareunaan reilu desilitra mustikkatäytettä ja kääri taikina rullalle levyn puoleen väliin. Rutista loppu taikina sormin rullan ympärille. Tee vielä viisi mustikoilla täytettyä filorullaa. Nosta rullat vierekkäin vuokaan ja sivele taikinareunat lopulla voilla.
5. Vatkaa pussi vaniljakastikeainesta, viisi desilitraa kylmää maitoa ja kaksi kananmunaa sekaisin. Kaada seos vuokaan filorullien päälle.
6. Paista vanilja-mustikkapiirakka 180 asteessa 40-45 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2022.
Lue myös: Mustikkapiirakka on kauden rakastetuin herkku – valitse Kotilieden hittiohjeista oma lempparisi
Lue myös Anna.fi: Maistuisiko mustikkapiirakka pullataikinasta vai kenties mustikka-marenkitorttu? Parhaat mustikkareseptit herkutteluun
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vanilja-mustikkapiirakka