Vaniljainen mustikkakakku
Mustikkakakun pohja tehdään domino-kekseistä. Kakun täyte tehdään vaniljarahkasta ja kermasta ja maukas kiille mustikoista.
Ainekset
Vaniljainen mustikkakakku:
- 200 g dominokeksiä
- 100 g sulaa voita/margariinia
Täyte:
- 7 kpl liivatetta
- 2 pkt vaniljarahkaa tai vaniljatuorejuustoa
- 5 dl kermaa
- 2 tl vaniliinisokeria
- n. ¾dl dl sokeria
Mustikkakiille:
- 5 kpl liivatetta
- 2 dl tummaa marjamehua
- ½ l l mustikoita
Valmistusohje
- Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele murskattu keksi&sulavoi -seos vuoan pohjalle.
- Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokerit ja tuorejuusto.
- Liota liivatteet tilkassa kuumaa vettä ja kaada jäähtynyt liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen.
- Anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.
- Liota kiillettä varten liivatteet kylmässä vedessä.
- Ripottele marjat hyytyneen täytteen päälle.
- Kuumenna tilkka mehua ja sulata liivatteet siihen.
- Kaada jäähtynyt liivateseos marjojen päälle.
- Anna hyytyä vielä mutama tunti ennenkuin irrotat kakun irtopohjavuoasta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vaniljainen mustikkakakku