Reseptit

Vaniljainen mustikkakakku

Mustikkakakun pohja tehdään domino-kekseistä. Kakun täyte tehdään vaniljarahkasta ja kermasta ja maukas kiille mustikoista.

Ainekset

Vaniljainen mustikkakakku:

  • 200 g dominokeksiä
  • 100 g sulaa voita/margariinia

Täyte:

  • 7 kpl liivatetta
  • 2 pkt vaniljarahkaa tai vaniljatuorejuustoa
  • 5 dl kermaa
  • 2 tl vaniliinisokeria
  • n. ¾dl dl sokeria

Mustikkakiille:

  • 5 kpl liivatetta
  • 2 dl tummaa marjamehua
  • ½ l l mustikoita

Valmistusohje

  1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele murskattu keksi&sulavoi -seos vuoan pohjalle.
  2.  Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokerit ja tuorejuusto.
  4. Liota liivatteet tilkassa kuumaa vettä ja kaada jäähtynyt liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen.
  5.  Anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.
  6.  Liota kiillettä varten liivatteet kylmässä vedessä.
  7.  Ripottele marjat hyytyneen täytteen päälle.
  8.  Kuumenna tilkka mehua ja sulata liivatteet siihen.
  9.  Kaada jäähtynyt liivateseos marjojen päälle.
  10.  Anna hyytyä vielä mutama tunti ennenkuin irrotat kakun irtopohjavuoasta.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vaniljainen mustikkakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.