Vaniljajogurttivanukas
- Gluteeniton
Ainekset
- 2 keltuaista
- ¾ dl hienoa sokeria
- 2 dl bulgarianjogurttia
- 2 dl kuohukermaa
- 1 kpl vaniljatanko
- 4 kpl liivatelehteiä
Valmistusohje
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää joukkoon jogurtti ja puolet kermasta sekoittaen.
- Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää halkaistu vaniljatanko ja loppu kerma ja keitä seosta pari minuuttia.
- Liota liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä. Purista vesi liivatteista ja lisää ne kuumaan seokseen koko ajan sekoittaen.Kun liivatelehdet ovat sulaneet, ota kattila pois liedeltä.
- Yhdistä hivenen jäähtynyt ker- ma-liivateseos jogurttiseokseen sekoittaen.
- Kaada seos neljään vuokaan ja anna kohmettua kylmässä 4 tuntia.
- Kumoa vanukkaat tarjoilulautasille ja tarjoa kuorittujen viinirypäleiden ja vaahterasiirapin kera.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vaniljajogurttivanukas