Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Vaniljajogurttivanukas

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 keltuaista
3/4 dl hienoa sokeria
2 dl bulgarianjogurttia
2 dl kuohukermaa
1 kpl vaniljatanko
4 kpl liivatelehteiä
Mainos

Valmistusohje

Vaniljajogurttivanukas

  1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää joukkoon jogurtti ja puolet kermasta sekoittaen.
  3. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää halkaistu vaniljatanko ja loppu kerma ja keitä seosta pari minuuttia.
  4. Liota liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä. Purista vesi liivatteista ja lisää ne kuumaan seokseen koko ajan sekoittaen.Kun liivatelehdet ovat sulaneet, ota kattila pois liedeltä.
  5. Yhdistä hivenen jäähtynyt ker- ma-liivateseos jogurttiseokseen sekoittaen.
  6. Kaada seos neljään vuokaan ja anna kohmettua kylmässä 4 tuntia.
  7. Kumoa vanukkaat tarjoilulautasille ja tarjoa kuorittujen viinirypäleiden ja vaahterasiirapin kera.

Avainsanat

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vaniljajogurttivanukas

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X