Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vappu Pimiän kalamurekepihvit

Muista syödä kalaa pari kertaa viikossa. Hauesta ja lohesta valmistuvat mainiot kalamurekepihvit Vappu Pimiän suositulla ohjeella. Todella hyvää, helppoa ja herkullista. Lisukkeena maistuu perinteinen perunamuusi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Vappu Pimiän alamurekepihvit

  • 600-700 g jauhettua kalaa esim. haukea ja lohta
  • 1 ½ dl kermaa
  • 1 kananmuna
  • ½ dl korppujauhoja tai pari siivua kuivahtanutta leipää
  • ½ dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1 sitruunan puristettu mehu
  • 2 rkl kapriksia
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria myllystä
  • 1/8 tl valkopippuria myllystä
  • 4 rkl voita paistamiseen

Valmistusohje

Vappu Pimiän kalamurekepihvit valmistuvat helposti näin:

  1. Sekoita kerma, muna ja leipäpalat yhteen. Lisää mausteet.
  2. Jauha kala monitoimikoneessa pieneksi tai pyydä kalakauppiastasi jauhamaan kala puolestasi.
  3. Lisää jauhetun kalan joukkoon muut ainekset ja sekoita taikinaksi.
  4. Paista pieni koepala pannulla voissa ja tarkista maku. Jos se on täydellinen, muotoile taikinasta pihvejä kostein käsin.
  5. Paista kalapihvit pannulla voissa kypsiksi. Voit myös paistaa vain pinnan ja jatkaa kypsennystä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  6. Tarjoa Vappu Pimiän kalamurekepihvit perunamuusin tai salaatin kanssa.

Lue myös Anna.fi: Kalamurekepihvit grillissä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vappu Pimiän kalamurekepihvit

kotikokki

todella helppo ja nopea ohje.laitoin lohta ja seitä tuli todella maukas ja hyvä kalamureke puhvit.

Kikka

Otsikossa kuvailtiin kevyeksi, mutta ohjeessa oli tuhdisti kermaa ja pihvit paistettiin voissa?!? Kerman voi toki jättää pois ja paistaa pihivit öljyssä, mutta ne onkin sitten jo eri pihvit.

Uura Kotilieden toimituksesta

Hei Kikka! Kiitos tarkkaavaisuudestasi! Olet aivan oikeassa. Kalamurekepihvit ovat helpot ja herkulliset, mutta eivät kovin kevyet. Poistin otsikosta sanat kevyempään elämään.

Vastaa käyttäjälle kotikokkiPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.