Reseptit
yli 60 min
6

Vappu keittiössä

Vappu Pimiän kokonainen uunikana – helppo kokonainen broileri

Kokonainen broileri sopii hyvin niin juhlaan kuin arkeenkin. Se on näyttävä ja todella helppo valmistaa. Saat hyvää helposti isollekin porukalle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kokonainen kana tai broileri
2 sitruunaa
suolaa
mustapippuria
timjamia (tuoretta tai kuivattua)
4 valkosipulinkynttä
3 sipulia
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 bataatti
4 perunaa
juuriselleriä
1 dl (valkoviiniä)
3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Kuivaa kana talouspaperilla kuivaksi. Ripottele kanan sisälle reilusti suolaa.
  3. Puolita sitruunat ja tunge yksi puolikas kanan sisään.
  4. Aseta kana isoon uunivuokaan niin, että rintafileet ovat pinnalla, tunnet sen helposti, sillä toisella puolella on käytännössä vain luuta.
  5. Tee veitsellä viillot rintafileisiin ja koipiin. Ujuta sormi nahan ja rintafileen väliin ja hiero sinne reilusti suolaa. Tunge nahan alle myös muutama oksa timjamia. Hiero suolaa koko linnun pintaan sekä rouhi mustapippuria.
  6. Kuori ja leikkaa juurekset reilun kokoisiksi palasiksi ja kuori sipulit. Voit puolittaa sipulit, mutta jätä valkosipulinkynnet kokonaisiksi. Lado kaikki juurekset, sipulit sekä yhden sitruunan puolikkaat vuokaan kanan ympärille sekä riivi reilusti timjamia päälle.
  7. Ripottele vielä vähän suolaa ja rouhi mustapippuria myös kasvisten päälle. Purista jäljelle jääneen sitruunan mehu kanan ja kasvisten päälle sekä pirskottele ppäälle reilusti oliiviöljyä.
  8. Jos käytät valkoviiniä (ei pakollinen), kaada se myös vuokaan. Laita koko komeus uuniin ja paista 1–1 1/2 tuntia, riippuen kanan koosta. Valkosipulinkynnet paahtuvat ihanasti uunissa ja voit joko muussata ne kasvisten joukkoon ennen tarjoilua tai annat jokaisen tehdä sen itse. Purista myös uunissa kypsyneiden sitruunoiden hedelmälihaa jokaisen lautaselle. Sitruuna karamellisoituu uunissa. Kaavi myös lientä lautasille vuoan pohjalta, se toimii hyvänä kastikkeena ja meheyttää ihanasti annosta.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vappu Pimiän kokonainen uunikana – helppo kokonainen broileri

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X