Vappu Pimiän spagettivuoka
Vappu Pimiän spagettivuoka on ruoka, jota lapset rakastavat. Arkinen jauheliha ja spagetti tarjotaan uudella tavalla. Kokeile helppoa ja herkullista uunivuokaa!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Munaton
Ainekset
Vappu Pimiän spagettivuoka
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 500 g naudan jauhelihaa tai sika-nautaa
- 1 tl paprikajauhetta
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ¼ tl valkopippuria
- ¼ tl chilijauhetta
- 500 g paseerattua tomaattia
- 1 ½ dl vettä
- 2 ½ dl ruokakermaa
- 500 g spagettia
- 2 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Vappu Pimiän spagettivuoka valmistuu helposti näin:
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Keitä spagetti valmiiksi, kuitenkin 1-2 minuuttia alle normaalin keittoajan.
- Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä. Lisää joukkoon jauheliha ja anna sen ruskistua.
- Lisää paseerattu tomaatti, vesi sekä mausteet. Anna kiehahtaa ja laske lämpöä. Anna poreilla hiljalleen välillä sekoittaen noin puoli tuntia. Lisää joukkoon kerma ja anna porista vielä kymmenen minuuttia. Tarkista maku.
- Sekoita kastike ja pasta keskenään, kaada vuokaan, ripottele spagettivuoan päälle juustoraaste ja nosta uuniin noin 15 minuutiksi.
- Vappu Pimiän spagettivuoka sopii tarjottavaksi raikkaan salaatin kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään koko perheen suosikki – raketti-spagettilaatikko
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vappu Pimiän spagettivuoka
Kuulostaa hyvältä, tämä menee kokeiluun! Jäin ihmettelemään, miksi keitosta pitää keittää niin kauan? Jos vain laittaisi vähemmän vettä…?
Mitä pidempi haudutus, sitä täyteläisempi maku.
Meillä jauhelihan korvaa toisinaan härkis, kinkkumurut tms ( pussitavaraa, pizzaan oikeastaan tarkoitettu) . Maustehyllyä ei tarvise joka ikinen kerta käydä läpi. Sillä tempulla kaikki sorsselit maistuvat aina samalta. Johan tympii ! Kerralla vain pari toisiinsa sopivaa tehostetta. Muutkin makaronimallit käy. – Uuniin meillä kaikki myöhästelijöitten annokset ennenkin työnnetty. Nyt kokeillaan minkä säväyksen juustokuorrutus tekee.
Siinä sitä on taas järjentön energian tuhlaus ohje. Kuumentakaa se uuni vasta, kun lisäätte kerman. Aivan turhaa uuni päällä ennen sitä. Toisaalta jos ei ole rahalla väliä niin antaa palaa.
Toi on hyvin yleinen ohje ja naurettava, että ekana se uuni päälle.
Samaa mieltä tuosta uunin kuumennuksesta! Lisäksi pastatkin ehtii keitellä myöhemmin, etteivät klimppiinny kastiketta haudutellessa. Itse paistan myös jauhelihan ennen kuin lisään sipulit, eivät pala silloin. Muuten ihan mainio perusresepti, mistä kiitos.
Samaa mietin, kun tätä ruokaa tein: Uuni myöhemmin lämpenemään, samoin spagetin voi keittää myöhemmin. Nyt ehti klimppiintyä sillä aikaa, kun kastike hautui.
Oli ihan tosi mautonta
Suolan tilalle laitan lihaliemikuution ja soijaa sekä 2 isoa sipulia. Hitaasti hauduttamalla tulee tosi hyvä.