Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vappu Pimiän pienet poro-puolukkapiiraat

Vappu Pimiän poro-puolukkapiiraat sopivat uudenvuoden herkkupöytään tai iltapalaksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 100 g kylmäsavuporoa
  • 1 dl puolukoita
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kermaa ( tai ranskankerman ja kerman seosta)
  • mustapippuria
  • 1 pkt (500 g) torttu- tai lehtitaikinalevyjä

Valmistusohje

  1. Sulata taikinalevyt ja paina niistä alumiinivuokiin sopivia pohjia esimerkiksi pyöreällä torttumuotilla. Painele pohjat alumiinivuokiin.
  2. Hienonna porosiivut suikaleiksi. Laita noin vajaa 1 rkl hienonnettua poroa ja noin 1 tl puolukoita jokaiseen piirakkamuottiin.  Ripottele jokaiseen piirakkaan myös vähän juustoraastetta.
  3. Sekoita munien rakenne rikki, lisää joukkoon kerma ja mustapippuri. Kaada muna-kermaseosta jokaiseen vuokaan, jättäen vähän tilaa kohoamiselle. Paista piiraita 200 asteessa noin 10–15 minuuttia.
  4. Täytteeseen ei välttämättä tarvitse lisätä suolaa, koska juusto ja poro ovat niin suolaisia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vappu Pimiän pienet poro-puolukkapiiraat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.