Vappu Pimiän pienet poro-puolukkapiiraat
Vappu Pimiän poro-puolukkapiiraat sopivat uudenvuoden herkkupöytään tai iltapalaksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
- 100 g kylmäsavuporoa
- 1 dl puolukoita
- 1 dl juustoraastetta
- 2 kananmunaa
- 2 dl kermaa ( tai ranskankerman ja kerman seosta)
- mustapippuria
- 1 pkt (500 g) torttu- tai lehtitaikinalevyjä
Valmistusohje
- Sulata taikinalevyt ja paina niistä alumiinivuokiin sopivia pohjia esimerkiksi pyöreällä torttumuotilla. Painele pohjat alumiinivuokiin.
- Hienonna porosiivut suikaleiksi. Laita noin vajaa 1 rkl hienonnettua poroa ja noin 1 tl puolukoita jokaiseen piirakkamuottiin. Ripottele jokaiseen piirakkaan myös vähän juustoraastetta.
- Sekoita munien rakenne rikki, lisää joukkoon kerma ja mustapippuri. Kaada muna-kermaseosta jokaiseen vuokaan, jättäen vähän tilaa kohoamiselle. Paista piiraita 200 asteessa noin 10–15 minuuttia.
- Täytteeseen ei välttämättä tarvitse lisätä suolaa, koska juusto ja poro ovat niin suolaisia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vappu Pimiän pienet poro-puolukkapiiraat