Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku on Vapun ensimmäisiä julkaistuja ohjeita. Herkullinen kakku on yhtä suosittu vuodesta toiseen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

  • 200 g voita
  • 200 g taloussuklaata tai tummaa suklaata
  • 2 dl sokeria
  • 4 kananmunia
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl voita ja vuokaan
  • 1 rkl korppujauhoja vuokaan

Valmistusohje

Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku leivotaan helposti näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pyöreä irtopohjavuoka (20 cm).
  2. Sulata suklaa ja voi joko vesihauteessa tai mikrossa.
  3. Vatkaa kananmunat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Sekoita vähän jäähtynyt suklaa-voiseos muna-sokeriseokseen. Sekoita vehnäjauhot varoen joukkoon, älä käytä tässä vaiheessa enää sähkövatkainta.
  4. Voitele vuoka voilla ja ripottele pinnalle korppujauhoa. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan ja nosta vuoka uunin keskitasolle. Paista kakkua 12-15 minuuttia, riippuen vuoan koosta.
  5. Kakun kuuluu jäädä löysäksi keskeltä. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
  6. Kumoa kakku vadille, halutessasi voit koristella jäähtyneen kakun tomusokerilla. Tarjoa Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku sellaisenaan tai kermavaahdon tai ranskankerman kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Heli

Voiko kakun pakastaa? Vai kärsiikö kakun koostumus?
Jos voi pakastaa, niin sulatus jääkaapissa vai huoneenlämmössä?
Kiitos!

Kotiliesi Toimitus

Kakun voi pakastaa ja sulattaa hitaasti jääkaapissa. Ota kuitenkin sulanut kakku hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

Kakku

Onko joku saanut kakun onnistumaan ohjeen paistoajalla? Pitäisikö olla kiertoilma päällä?

Kotiliesi Toimitus

Kakun on tarkoitus jäädä sisältä valuvaksi, jos haluat kiinteämmän kakun paista vähän kauemmin ja pudota lämpötilaa 175-200 asteeseen, jotteivät reunat kuivu.

Sanna

Ihmettelen vähän tätä reseptiä koska aitoon ranskalaiseen suklaakakkuun ei tule ollenkaan jauhoja. Siihen vatkataan erikseen keltuaiset sokerin kanssa ja valkuaiset sokerin kanssa. Siitä tulee se kuohkeus.

Marjut

Ranskalaisen suklaakakun ei kuulu jäädä valuvaksi, ei se ole mikään mutakakku. Kuinka ihmiset voivat omia jonkun toisen kehittelemän reseptin?
Miksi uuni laitetaan aina ensiksi kuumenemaan? Typerää neuvoa niin, varsinkin jos ohjeella tekee joku kokematon leipuri.

Vastaa käyttäjälle HeliPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.