Vapun suosikkisuklaakakku on pehmeän suklainen unelma.
Reseptit
30-60 min
10
Vappu Keittiössä - avatar

Vappu Keittiössä

Kiitos

Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Ranskalainen suklaakakku on Vapun ensimmäisiä julkaistuja ohjeita. Se on yhtä suosittu vuodesta toiseen. Suklainen koostumus vain sulaa suuhun.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina

200 g voita
200 g taloussuklaata tai muuta tummaa suklaata
2 dl sokeria
4 kananmunia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
voita ja korppujauhoja vuokaan

Keskustelu

Voiko kakun pakastaa? Vai kärsiikö kakun koostumus?
Jos voi pakastaa, niin sulatus jääkaapissa vai huoneenlämmössä?
Kiitos!

Kakun voi pakastaa ja sulattaa hitaasti jääkaapissa. Ota kuitenkin sulanut kakku hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

Onko joku saanut kakun onnistumaan ohjeen paistoajalla? Pitäisikö olla kiertoilma päällä?

Kakun on tarkoitus jäädä sisältä valuvaksi, jos haluat kiinteämmän kakun paista vähän kauemmin ja pudota lämpötilaa 175-200 asteeseen, jotteivät reunat kuivu.

Ihmettelen vähän tätä reseptiä koska aitoon ranskalaiseen suklaakakkuun ei tule ollenkaan jauhoja. Siihen vatkataan erikseen keltuaiset sokerin kanssa ja valkuaiset sokerin kanssa. Siitä tulee se kuohkeus.

Ranskalaisen suklaakakun ei kuulu jäädä valuvaksi, ei se ole mikään mutakakku. Kuinka ihmiset voivat omia jonkun toisen kehittelemän reseptin?
Miksi uuni laitetaan aina ensiksi kuumenemaan? Typerää neuvoa niin, varsinkin jos ohjeella tekee joku kokematon leipuri.

Kommentoi juttua: Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Vastaa käyttäjälle Kakku Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X