Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vappu Pimiän toast skagen

Vappu Pimiän toast skagen on klassikko. Alkupalaksi sopiva katkaravuista tehty skagenröra syntyy uskomattoman helposti tällä Vapun reseptillä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Vappu Pimiän toast skagen

  • 4-8 ruisleipä- tai paahtoleipäviipaletta
  • 300 g kuorittuja katkarapuja
  • 3 rkl tuoretta tilliä
  • ½ punasipuli
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 dl majoneesia
  • ½ sitruunan mehu
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Vappu Pimiän toast skagen tehdään helposti näin:

  1. Jos käytät pakastettuja katkarapuja, sulata ne ja valuta siivilässä. Painele katkaravut kevyesti talouspaperiin, niiden pitää olla aivan kuivia lisätessäsi muut aineet.
  2. Hienonna tilli ja sipuli pieneksi. Sekoita ranskankerma ja majoneesi keskenään. Lisää joukkoon tilli- ja sipulisilppu sekä sitruunamehu ja katkaravut, sekoita. Mausta skagen makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla.
  3. Paahda haluamaasi leipää ja nosta keko katkarapuseosta leivälle, koristele Vappu Pimiän toast skagen sitruunaviipaleella ja tarjoa heti.

Vinkki: Tarjoa toast skagen esimerkiksi joulun kalapöydässä tai keväisillä vappubrunsseilla.

Lue myös Anna.fi: Katkarapu-lohisalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vappu Pimiän toast skagen

Anne Kortekangas

Kiitos Vappu tosi ihanasta toast skagen reseptistäsi .

Marja Siltanen

Hei
Kiitos Vappu
Tein juuri jouluaterialle.
Jaoin sekoituksen ja lisäsin toiseen myös mätiä
Olivat molemmat todella maukkaita

Petteri ja Merja perheineen

Juhannus 2022 tehtiin toasteja hyviä olivat. Kiitos. Hyvää Juhannusta kaikille täältä Puumalan Lintusalosta saimaan saaresta.

Vastaa käyttäjälle Marja SiltanenPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.