Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vappumunkit

Pienet vappumunkit maistuvat siman kanssa. Näillä vinkeillä onnistuu vappumunkkien tekeminen ensikertalaiseltakin. Katso myös video, joka opastaa munkin tekoon vaihe vaiheelta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Vappumunkit:

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 2 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 14-16 dl (n. 1 kg) vehnäjauhoja
  • 150 g voita tai margariinia

paistamiseen:

  • 1 l rypsi- tai auringonkukkaöljyä

pinnalle:

  • hienoa sokeria

Valmistusohje

Vappumunkit leivotaan helposti näin:

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä pehmeä tai sulatettu rasva.

2. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

3. Leivo taikinasta pikkupullia. Siirrä pullat uunipellille, jossa on leivinpaperi. Kohota pullat hyvin liinan alla.

4. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Kokeile sen kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa (170 – 180 asteista), jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 – 2 minuutissa. Varo ylikuumenemista.

5. Tee pikkupullista munkkirinkeleitä työntämällä etusormet pullan läpi ja pyöräytä muutaman kerran.

6. Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät vappumunkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.

7. Pyöritä vappumunkit lämpiminä sokerissa lautasella tai paperipussissa.

Vinkki: Katso myös videolta vappumunkkien valmistus!

Lue myös Anna.fi: Appelsiinimunkit

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vappumunkit

Molly

Ihan hyvä ohje

Sinun täytyy kommentoidaksesi.