Vappusima
Itse tehty sima on vapun ykkösjuoma. Vappusima syntyy yksinkertaisista aineksista. Tarvitset simaan vettä, sokeria, sitruunaa ja hiivaa. Mausta vappusima vaihteeksi limetillä. Sima on helppo tehdä ja se valmistuu viileässä lähes itsestään. Tällä vappusiman reseptillä onnistut taatusti!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Vappusima
- 5 l vettä
- 4 ½ dl fariinisokeria
- 4 dl hienoa sokeria
- 1 sitruuna
- 2-3 limettiä
- ¼ tl hiivaa
Lisäksi
- 50 rusinaa
- 5 tl hienoa sokeria
Valmistusohje
Vappusima valmistetaan helposti näin:
- Pese sitrukset hyvin harjalla. Kuori sitruunan keltainen ja limetin vihreä osa. Pane kuoret ja sokerit ison kattilan tai sangon pohjalle.
- Kiehauta kaksi litraa vettä. Kaada vesi kuorien ja sokereiden päälle. Sekoita. Lisää 3 litraa vettä. Tarkista, että seos on kädenlämpöistä.
- Liuota hiiva pieneen määrään simaa ja sekoita sitten isoon määrään.
- Kaada joukkoon sitruksien mehut. Peitä tiiviillä kannella.
- Sima saa käydä pari päivää huoneenlämmössä ennen pullotusta. Pese pullot hyvin. Pane jokaisen pullon pohjalle kymmenisen rusinaa ja teelusikallinen sokeria.
- Siivilöi vappusima ja täytä pullot. Sulje korkilla. Pidä pulloja huoneenlämmössä 1–2 päivää ennen kuin siirrät ne kylmään. Vappusima on valmista muutamassa päivässä ja se säilyy viileässä noin viikon.
Vappusiman kanssa maistuvat munkit, donitsit ja tippaleivät
Lue myös Anna.fi: Nyt kävi munkki! Vapun parhaat munkit – kokeile myös helppoja uunidonitseja!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vappusima