Reseptit
30-60 min
4
Himahella - avatar

Himahella

Kiitos

Varhaiskaalipata

Kaalipata on mitä mainiointa kesäruokaa, kun sen tekee uuden sadon kasviksista.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
400 g sika-nauta- tai lammasjauhelihaa
1 kg varhaiskaalia
3 uutta sipulia varsineen
3-4 uutta porkkanaa
3-4 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1/2 dl siirappia
1 laakerinlehti
1-2 rkl silputtua meiramia
3/4 tl mustapippuria
1 tl suolaa
3-4 dl vettä

Valmistusohje

 

 

1 Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat ja sipulit ja valkosipuli. Laita iso pata tai kattila liedelle. 2, Ruskista jauheliha ja mausta se suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Nosta jauheliha pois

2.Kuumenna pata uudestaan. Lisää tilkka rasvaa ja kuullota kaali, porkkanat ja sipulit kevyesti.

3. Sekoita joukkoon jauheliha, siirappi, laakerinlehti ja vettä niin että ainekset peittyvät. Anna padan hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia tai kunnes kaali on pehmeää. Uudet kasvikset kypsyvät nopeasti, syksymmällä kypsennysaika pitenee jopa tuntiin.

4. Mausta pata tuoreella meiramilla, suolalla ja pippurilla.

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Varhaiskaalipata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X