Reseptit
alle 30 min
6

Varhaisperunat

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kg varhaisperunoita
vettä
2 tl merisuolaa
tillinvarsia
pinnalle:
tilliä
(voisulaa)

Valmistusohje

 

  1. Varhaisperuna on parhaimmillaan vastanostettuna, jolloin kuori irtoaa kevyesti harjaamalla. Pese perunat kuorettomiksi. Pane perunat kattilaan, lusikoi päälle suola ja kaada kattilaan vettä sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Lisää joukkoon tillinvarsia.
  2. Keitä perunoita koosta riippuen 15-25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä perunapiikillä tai haarukalla.
  3. Kaada vesi pois. Aseta perunoiden päälle talouspaperi tai puhdas pyyheliina ja anna hetken aikaa kuivahtaa. Tarjoa kuumina tillillä ja voisulalla maustettuna. Tähteeksi jääneet perunat voi tarjota kylminä sillivoileivällä tai perunasalaatissa.

VINKKI: Kokeile perunoiden kanssa lohitahnaa ja tonnikalatahnaa.

 

Avainsanat

Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Varhaisperunat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X