Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Värikäs bataattipiirakka

Nopeasti kypsyvä bataatti tuo vaihtelua ruokapöytään. Siitä syntyy myös tämä hauska piirakkapohja. Bataatin mieto maku on helppo yhdistää erilaisiin piirakkatäytteisiin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pohja:

  • 1 kg bataattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ¼ tl suolaa

Täyte:

  • 400 g pakasteherneitä (säästä muutama koristeeksi)
  • 2+2 rkl pinjansiemeniä
  • 1 nippu tuoretta basilikaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vegaanista juustoraastetta
  • 1 prk (200 /140 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 dl oliiveja
  • 2 kourallista vuonankaalia

Valmistusohje

1. Kuori bataatit ja leikkaa ohuiksi pyöreiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Yhdistä kaikki pohjan aineet sekoituskulhossa. Sekoita käsin, ja varmista, että mausteet tarttuvat bataattiviipaleiden pintaan.

2. Määrästä tulee neljä pyöreää piirakkaa. Valmista yksi piiras kerrallaan tai valmista yksi suurempi pellillinen. Pyöreään piirakkaan asettele maustetut viipaleet hieman limittäin pyöreään muotoon leivinpaperin päälle pellille. Esipaista 225 asteessa noin 15–20 minuuttia.

3. Soseuta herneet, 2 rkl pinjansiemeniä, basilika ja oliiviöljy sileäksi soseeksi. Levitä tahna pohjan päälle.

4. Lisää juustoraaste, loput täytteet ja ripottele päälle loput 2 rkl pinjansiemenistä. Jatka paistamista 10 minuuttia. Koristele piiras lopuksi vuonankaalilla ja herneillä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/18.

Leivotaan lisää kasvispiirakkaa:

gluteeniton vuohenjuusto-basilikapiirakka

Gluteeniton vuohenjuusto-basilikapiiras

Parsapiirakka

Pehmeä ja rapea parsapiirakka

kesäkurpitsa-halloumipiirakka

Kesäkurpitsa-halloumipiirakka

Anna.fi: Maukas ja gluteeniton tuorejuustopiirakka ilman uunia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Värikäs bataattipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.