Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kaurapuuro

Perinteinen kaurapuuro keitetään maitoon tai veteen ja maustetaan suolaripauksella. Kaurapuuron perinteisiä kumppaneita ovat maito ja hillo, mutta kokeile vaihteeksi vaikka jogurttisilmää, hunajaa ja pähkinöitä tai siemeniä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kaurapuuro

  • 4-5 dl kaurahiutaleita
  • 1 l vettä
  • ¼ tl suolaa

Valmistusohje

Perinteinen kaurapuuro keitetään näin:

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hiutaleet.

2. Keitä kaurapuuroa hiljalleen 3-10 minuuttia pakkauksen ohjeen mukaan välillä sekoittaen. Puuron keittoaika riippuu hiutaleiden esikäsittelystä.

3. Anna kaurapuuron hautua kannen alla muutama minuutti. Mausta valmis puuro halutessasi suolalla.

Vinkki! Halutessasi täyteläisemmän puuron, voit mitata veden tilalle maitoa tai kasvijuomaa.

Kokeile myös muita maukkaita puuroreseptejä:
Mysli-kaurapuuro
Kauralesepuuro

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy lempeä puuro


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaurapuuro

Sinun täytyy kommentoidaksesi.