Värikäs perunasose
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 1 l perunoita (kuorittuja, kuutioituja, soseutuvia)
- 0.5 l vettä
- 1 tl suolaa
- 2 rkl voita, margariinia tai öljyä
- 2-3 dl kuumaa maitoa tai kasvisten keitinlientä
Valmistusohje
- Kiehauta vesi, mausta suolalla ja lisää kuoritut, paloitellut perunat. Keitä kannen alla kypsiksi noin 20 minuuttia.
- Kaada keitinvesi talteen. Survo perunat soseeksi. Lisää keitinlientä, kuumaa maitoa tai kasvisten keitinlientä koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes sose on käyttötarkoitukseen sopivan kiinteää. Lisää nokare voita tai margariinia tai tilkka öljyä.
- Sininen sose: käytä perunoiksi sinistä Blue Congo -lajiketta.
- Vihreä sose: lisää soseeseen hienoksi leikattua tilliä, ruohosipulia, persiljaa tai muita yrttejä. Oman värinsä ja makunsa antaa myös vihreä pesto tai pinaatti.
- Keltainen sose: kuutioi perunoiden joukkoon kypsymään pari porkkanaa. Mausteeksi sopii muskottipähkinä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Värikäs perunasose