Varpuliha
Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Varpuliha

Jyväskylän perinneruoka on varpuliha. Tämä resepti peräisin saarijärveläiseltä emäntä Kyllikki Kautolta. Tässä reseptissä laitetaan paisti varpujen tai varvuista punotun ristikon päälle suoraan leivinuunin arinalle ilman suolaa. Parin kilon paisti saa kypsyä miedossa lämmössä nelisen tuntia. Varvuista tulee paistiin oma arominsa. Paisti maistuu yrttikastikkeen kanssa ja suolattomaan paistiin voi jokainen lisätä itse vähän yrttisuolaa. Koska perinteistä vasikanpaistia harvoin saa, käytetään sen asemesta naudanpaistia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Varpuliha:

noin 1,5 kg Pikkuvasikan tai juottovasikan takareisi tai naudanpaisti
Koivun, lepän tai pajun varpuja

Keskustelu

Kommentoi juttua: Varpuliha

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X