Varsiparsakaali grillissä
Varsiparsakaali valmistuu helposti grillissä, ja se kääräistään pekoniin. Varsiparsakaali eli broccolini sopii grilliin napakan vartensa ansiosta. Kokeile myös varsikukkakaalia eli fiorettoa. Tarjoa grillattu varsiparsakaali uppomunien kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Varsiparsakaali grillissä
- 300 g varsiparsakaalia
- 170 g pekonia
- 2 rkl rypsiöljyä
Uppomunat
- 4 kananmunaa
- vettä keittämiseen
- ½ dl väkiviinaetikkaa
Lisäksi
- ¼ tl chilihiutaleita
- ¼ tl sormisuolaa
Valmistusohje
Varsiparsakaali grillissä valmistuu helposti näin:
- Pese 300 grammaa varsiparsakaaleja ja leikkaa kova kanta pois.
- Ota yksi paketti pekonia. Kääri pekoniviipale tiukasti parin varsiparsakaalin varren ympärille. Valele kukinnolle öljyä. Paista varsiparsakaali grillissä tai pannulla niin, että pekoni kypsyy. Kääntele paistamisen aikana, lisää tarvittaessa öljyä ja varo ettei kukinnot tummu liikaa.
- Keitä uppomunat. Laita kasariin vettä 4 sentin korkeudelta. Keitä kiehuvaksi. Ota neljä kananmunaa. Riko munat yksitellen pieneen kuppiin. Tiputa vähän lämpöä hellalla. Veden ei tarvitse kiehua kovin lujasti, pieni poreilu riittää. Kaada joukkoon puoli desilitraa väkiviinaetikkaa. Kumoa munat yksitellen lähellä porisevan veden pintaa kasariin. Keitä noin 4 minuuttia ja nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle.
- Laita grillatut varsiparsakaalit lautaselle ja nosta uppumuna päälle. Ripottele pinnalle 1/4 teelusikallista chilihiutaleita ja 1/4 teelusikallista sormisuolaa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2020.
Lue myös: Näin grillaat kasviksia
Lue myös Anna.fi: Rapeat broccolinit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Varsiparsakaali grillissä