Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Västerbotten-juustopiirakka ja mätitahna

Västerbotten-juustopiirakka on rapujuhlien klassikko. Piirakka tarjotaan ruotsalaiseen tyyliin mätikastikkeen kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Västerbotten-juustopiirakka, pohja

  • 125 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vettä

Västerbotten-juustopiirakka, täyte

  • 150 g Västerbottensost-raastetta (ruotsalainen juusto, jota löytyy valmiina raasteena tai palana)
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl vispikermaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria myllystäsuola

Mätitahna

  • ½ kurkkua
  • 2 tl limetin mehua
  • 1 dl mätiä (siian tai muikun)
  • 1 dl ranskankermaa
  • 50 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ¼ tl mustapippuria myllystä
  • 4 rkl tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Västerbotten-juustopiirakka leivotaan helposti näin:

1. Sekoita 125 g voita, 3 dl vehnäjauhoja ja 1 rkl vettä ja anna levätä viileässä tunti. Painele taikina vuokaan ja vuoan reunoille, pistele haarukalla ja esipaista 180 asteessa noin 10 minuuttia.

2. Sekoita 3 kananmunaa ja 2 dl vispikerma, lisää 150 g Västerbottenaost-juustoraastetta. Mausta 1/4 tl suolaa ja parilla pyöräytyksellä mustapippuria. Kaada täyte pohjan päälle ja jatka paistamista 220 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä. Tarjoa västerbotten-juustopiirakka huoneenlämpöisenä.

Tee mätikastike: Halkaise 1/2 kurkku ja poista kosteat siemenet lusikalla. Hienonna kurkku aivan pieniksi kuutioiksi ja mausta 2 tl limetin mehua. Lisää kurkun kanssa sekoituskulhoon 1 dl mätiä, 1 dl ranskankermaa, 50 g maustamatonta tuorejuustoa, mustapippuria ja 4 rkl hienonnettua tilli. Sekoita hyvin. Tarjoile Västerbotten-juustopiirakka mätitahnan kera.

Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 7/2019.

Lue myös: Tomaatti-ricottajuustopiirakka, rapea parsapiirakka ja muut suolaiset piirakat noutopöytään

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy juustopiirakka-voileipäkakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Västerbotten-juustopiirakka ja mätitahna

Sinun täytyy kommentoidaksesi.