Reseptit
yli 60 min
8

Västerbottenin juustopiirakka ja mätikastiketta

Ruotsalaisten suosikkijuusto tunnetaan myös Suomessa. Västerbotten-juustosta tehty piiras on rapujuhlien klassikko, joka tarjoillaan ruotsalaiseen tyyliin mätitahnamaisen kastikkeen kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina:

125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä

Täyte:

150 g Västerbottensost-raastetta (ruotsalainen juusto, jota löytyy valmiina raasteena tai palana)
3 kananmunaa
2 dl vispikermaa
1/4 tl suolaa
pari pyöräytystä mustapippuria myllystäsuola

Mätikastike:

1/2 kurkku
2 tl limetin mehua
1 dl mätiä (siian tai muikun)
1 dl ranskankermaa
50 g maustamatonta tuorejuustoa
mustapippuria myllystä
4 rkl tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

1. Sekoita 125 g voita, 3 dl vehnäjauhojaj sekä1 rkl vettä ja anna levätä viileässä tunti. Painele taikina vuokaan ja vuoan reunoille, pistele haarukalla ja esipaista 180 asteessa noin 10 minuuttia.

2. Sekoita 3 kananmunaa ja 2 dl vispikerma, lisää 150 g Västerbotten-juustoraastetta. Mausta 1/4 tl suolaa ja parilla pyöräytyksellä mustapippuria. Kaada täyte pohjan päälle ja jatka paistamista 220 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä. Tarjoile huoneenlämpöisenä.

Tee mätikastike: Halkaise 1/2 kurkku ja poista kosteat siemenet lusikalla. Hienonna kurkku aivan pieniksi kuutioiksi ja mausta 2 tl limetin mehua. Lisää kurkun kanssa sekoituskulhoon 1 dl mätiä, 1 dl ranskankermaa, 50 g maustamatonta tuorejuustoa, mustapippuria ja 4 rkl hienonnettua tilli. Sekoita hyvin. Tarjoile tahna piirakan kera.

Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 7/19.

Katso myös: Tomaatti-ricottajuustopiirakka, rapea parsapiirakka ja muut suolaiset piirakat noutopöytään

Keskustelu

Kommentoi juttua: Västerbottenin juustopiirakka ja mätikastiketta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X