Västerbotten-piirakka
Västerbotten-piirakka on rapujuhlien sekä pääsiäis-, juhannus- ja joulupöydän klassikkoherkku. Piirakka (västerbottenspaj) tarjotaan ruotsalaiseen tyyliin mätikastikkeen kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Västerbotten-piirakka
- 125 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl vettä
Täyte
- 150 g Västerbottensost-raastetta (ruotsalainen juusto, jota löytyy valmiina raasteena tai palana)
- 3 kananmunaa
- 2 dl vispikermaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria myllystä
Mätitahna
- ½ kurkkua
- 2 tl limetin mehua
- 1 dl siian tai muikun mätiä
- 1 dl ranskankermaa
- 50 g maustamatonta tuorejuustoa
- ¼ tl mustapippuria myllystä
- 4 rkl tilliä hienonnettuna
Kommentoi
Kommentoi juttua: Västerbotten-piirakka