Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vastustamaton vadelmamousse

Vadelman hienostuneen aromikas maku tekee arjestakin juhlan. Pikkuisten metsävadelmien makua ei voita mikään.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Vadelmamousse:

  • 5 dl tuoreita vadelmia
  • ½ dl sokeria
  • 2 liivatelehteä
  • 2 rkl limettimehua
  • 2 kananmunanvalkuaista
  • 1 dl sokeria
  • sitruunajogurttirahkaa (Arla)
  • (tai turkkilaista jogurttia)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Valmistusaika 20 minuuttia Hyydytysaika 30 minuuttia

1. Survo marjat ja sokeri. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja mausta vaniljalla. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna limettimehu ja sulata liivatelehdet mehuun.

2. Sekoita marjasurvos, jogurttirahka sekä vaniljasokeri. Sekoita joukkoon liivateseos ja lopuksi vaahdotettu kerma ja valkuaisvaahto.

3. Jaa seos annosmaljoihin ja hyydytä jääkaapissa noin puoli tuntia.

Lisää reseptejä vadelmasta:

Vadelmajäädyke Vadelmapaistos Vadelma-juustokakku Ruoka.fi: Vadelmakiisseli ja mascarponekermaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vastustamaton vadelmamousse

Sinun täytyy kommentoidaksesi.