Reseptit
alle 30 min
6

Vastustamaton vadelmamousse

Vadelman hienostuneen aromikas maku tekee arjestakin juhlan. Pikkuisten metsävadelmien makua ei voita mikään.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vadelmamousse:

5 dl tuoreita vadelmia
½ dl sokeria
2 liivatelehteä
2 rkl limettimehua
2 kananmunanvalkuaista
1 dl sokeria
sitruunajogurttirahkaa (Arla)
(tai turkkilaista jogurttia)
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Valmistusaika 20 minuuttia
Hyydytysaika 30 minuuttia

1. Survo marjat ja sokeri. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja mausta vaniljalla. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna limettimehu ja sulata liivatelehdet mehuun.

2. Sekoita marjasurvos, jogurttirahka sekä vaniljasokeri. Sekoita joukkoon liivateseos ja lopuksi vaahdotettu kerma ja valkuaisvaahto.

3. Jaa seos annosmaljoihin ja hyydytä jääkaapissa noin puoli tuntia.

Lisää reseptejä vadelmasta:

Vadelmajäädyke
Vadelmapaistos
Vadelma-juustokakku
Ruoka.fi: Vadelmakiisseli ja mascarponekermaa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vastustamaton vadelmamousse

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X