Reseptit
yli 60 min
4

Vatasen perheen ratatouille provencale

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 munakoisoa
5 pientä kesäkurpitsaa
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
2 rkl oliiviöljyä
4 tomaattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
persiljaa
suolaa, mustapippuria
Provencen yrttejä (timjamia, rosmariinia, oreganoa, meiramia, basilikaa yms.)

Valmistusohje

  1. Halkaise munakoisot, koverra siemenosaa pois ja kuutioi puolikkaat. Leikkaa kesäkurpitsat 3 mm paksuiksi viipaleiksi. Halkaise paprikat, poista siemenet ja sisäseinämät ja leikkaa suikaleiksi. Kuumenna oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa tai padassa. Lisää munakoisokuutiot, kesäkurpitsaviipaleet ja paprikasuikaleet. Kääntele kasviksia mutta älä anna niiden kärähtää.
  2. Lohko tomaatit neljään osaan. Leikkaa sipuli millimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja persilja. Lisää nämä pataan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja Provencen yrteillä. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin. Kasviksista tulee pataan riittävästi nestettä.
  • Tarjoa ratatouille kuumana tai kylmänä. Se sopii hyvin naudan- tai vasikanlihan kanssa.

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.