Vattujäädyke
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 60 g pölysokeria
- 6 rkl vettä
- 4 keltuaista
- 1.5 l tuoreita vattuja tai 2-4 dl vattuhilloa
- 5 dl sakeaa kermaa
Valmistusohje
Sokeri ja vesi keitetään. Keltuaiset vatkataan, ja kiehuva liemi lisätään vähitellen keltuaisia yhä vatkaten. Seos laitetaan takaisin liedelle ja vatkataan, kunnes se sakenee. Ei saa kiehua. Seos kaadetaan kulhoon ja vatkataan kylmäksi.
Lisätään kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma ja vattusose, joka valmistetaan puristamalla vatut vai vattuhillo sihdin läpi. Seos pakataan tiiviisti ja jäädytetään 5-10 tuntia.
Kotiliesi 12/1934
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vattujäädyke