Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaanin voileipäkakku

Kas, tässä Kotilieden kasvisruokakilpailun voittaja. Se on vegaanin unelma, joka maistuu makkaranpurijallekin. Selkeät maut sekä raikas ja rapsakka suutuntuma hurmasivat raadin. Vegaanin voileipäkakku sai voitokkaan 1. sijan. Kakun täytteenä on kurkkua, valkosipulia, avokadoa,Tofuletti-yrttituorejuustoa ja parskaalia. Vegaanin voileipäkakku sopii vaikka kasvissyöjän lakkiaisiin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Vegaaninen voileipäkakku:

  • 8 viipaletta Vaasan 100 % -ruispaahtoleipää
  • 8 viipaletta Vaasan Iso -moniviljapaahtoleipää

Parsakaalitäyte:

  • 150 g keitettyä parsakaalia
  • 3 rkl aurinkokuivattua tomaattia
  • 1-2 rkl aurikokuivatun tomaatin öljyä
  • 150 g Tofuletti-yrttituorejuustoa

Avokadotäyte:

  • 1 avokado
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 200 g Tofuletti naturel -tuorejuustoa
  • 1 tkl ananasmurskaa
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • 1 punainen paprika

Kurkku-valkosipulitäyte:

  • 20 cm:n pala tuorekurkkua
  • 150 g Tofuletti naturel -tuorejuustoa
  • 1 valkosipulinkynsi

kostutus:

  • ¼ dl sitruunamehua
  • 1 ¼ dl vettä

kuorrutus:

  • 300 g Tofuletti naturel -tuorejuustoa
  • n ½ dl Xtra-majoneesia

koristeluun:

  • Cheezly (edam-tai cheddarjuuston tyyppinen tuote)
  • persiljasilppua
  • kirsikkatomaatteja, paprikaa, kurkkua, oliiveja, retiisiä, rucolaa tai yrttejä

Valmistusohje

Vegaaninen voileipäkakku leivotaan helposti näin:

1. Raasta kurkku ja valuta siivilässä. Valuta aurinkokuivatut tomaatit öljystä. Valuta ananas mehustaan.

2. Keitä ja jäähdytä parsakaali. Pilko parsakaalitäytteen ainekset ja sekoita keskenään tahnaksi.

3. Sekoita valutettu kurkkuraaste ja Tofuletti-juusto. Purista joukkoon valkosipulinkynsi.

4. Pilko avokado pieniksi kuutioiksi ja pirskota päälle sitruunamehua. Sekoita Tofuletti, avokadokuutiot, valutettu ananasmurska ja hienonnettu persilja. Kuutioi paprika.

5. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Kokoa kakku neliöksi tai kapeaksi kakuksi leipävuokaan. Vuoraa vuoka talouskelmulla.

6. Aseta neljä ruispaahtoleipäviipaletta tiiviisti vierekkäin tai peräkkäin vuoan pohjalle. Kostuta sitruunavedellä. Levitä päälle parsakaalitäyte.

7. Lado päälle toinen kerros moniviljapaahtoleipää ja kostuta. Levitä päälle avokadotäyte ja paprikakuutiot.

8. Tee seuraava kerros ruispaahtoleivästä, kostuta ja levitä päälle kurkku-valkosipulitäyte.

9. Lado viimeinen kerros moniviljaviipaleilla.

10 Suojaa voileipäkakku kelmulla. Nosta päälle kevyt paino, kuten leikkuulauta ja anna kakun vetäytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

11. Ohenna kuorrutukseen tarkoitettua Tofulettia Xtra-majoneesilla. Peitä kakun reunat ja päällys kuorrutuksella. Painele reunoille raastettua Cheezlyä ja persiljasilppua. Koristele vegaaninen voileipäkakku kasviksilla.

Resepti: Leena Henttonen, Imatra

Lue myös: Voileipäkakku on juhlapöydän klassikko

Lue myös Anna.fi/ruoka: Makeannälkä? Näitä 15 vegaanista herkkua jokaisen kannattaa kokeilla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaanin voileipäkakku

Kirsi

Voiko tämön vegekakun tehdä etukäteen ja pakastaa?

1

JyI=

1

1*555

Sinun täytyy kommentoidaksesi.