Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaninen fudge

Vegaaninen fudge tehdään kondensoidusta kookosmaidosta ja kaurajuomasta. Sokerista makeutta taittaa kirpakka puolukka.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
45  annosta

Ainekset

Vegaaninen fudge

  • 320 g kondensoitua kookosmaitoa säilykkeenä
  • 1 ¼ dl kaurajuomaa
  • 3 dl sokeria
  • 100 g kookosöljyä
  • 2 dl pakastepuolukoita

Valmistusohje

Vegaaninen fudge tehdään helposti näin:

  1. Ota 1 dl puolukoita sulamaan.
  2. Mitta kaikki aineet puolukoita lukuun ottamatta eli yksi tölkki kondensoitua kookosmaitoa, 1 1/4 desilitra kaurajuomaa, kolme desilitraa sokeria ja sata grammaa kookosöljyä pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna 100 asteeseen sekoittamatta. Tarkkaile lämpöä mittarilla. Kun seos on 100-asteista, vähennä lieden lämpöä ja anna lämpötilan nousta hiljalleen.
  3. Paseeraa sulaneet puolukat siivilää vasten. Kun fudgemassan lämpö on noussut 110 asteeseen, sekoita joukkoon paseerattu puolukkasose ja jatka kuumentamista. Kun massa saavuttaa 116 asteen lämmön, nosta kattila pois levyltä ja jätä jäähtymään.
  4. Kaada fudgemassa kulhoon, kun se on noin 85-asteista. Vatkaa sähkövatkaimella ja jatka, kunnes seos on muuttunut paksummaksi ja vatkaimia ylös nostettaessa kuviot jäävät selvästi massan pinnalle. Tähän menee noin 5 minuuttia.
  5. Sekoita joukkoon desilitra jäljelle jääneitä puolukoita jäisinä, ja kumoa massa nuolijan avulla leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 15 x 25 cm). Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta vuoka jääkaappiin. Leikkaa vegaaninen fudge jääkaappikylmänä sopivan kokoisiksi paloiksi.

Vinkki! Säilytä vegaaninen fudge jääkaapissa. Sen rakenne pehmenee huoneenlämmössä.  Fudge säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.

Lue myös: 7 x toffeeta ja kinuskia! Maapähkinäfudge, pika- ja paahtokinuski, kermakola ja muut ohjeet

Lue myös Anna.fi/ruoka: Ihanimmat joulukarkit – tee itselle tai anna lahjaksi!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen fudge

Sinun täytyy kommentoidaksesi.