vegaaninen jäätelö Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaninen jäätelö

Vegaaninen jäätelö onnistuu helposti ilman jäätelökonetta. Tarvitset vain kaksi raaka-ainetta ja pakastimen. Kondensoitu kookosmaito on jäätelöntekijän salainen ase, joka takaa suussasulavan koostumuksen. Parhaimman lopputuloksen saat, kun teet vegaanisen jäätelön jääkaappikylmistä raaka-aineista. Näin massa vaahtoutuu kuohkeammaksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
0 annosta

Ainekset

Vegaaninen jäätelö

  • 4-5 dl kasvipohjaista vispiä (esim. soija- tai kauravispiä)
  • 1 prk (320 g) kondensoitua kookosmaitoa
  • 1 tl vaniljajauhetta

Valmistusohje

1. Vegaaninen jäätelö valmistuu helposti näin. Vatkaa neljästä viiteen desilitraa jääkaappikylmää vispiä ja yksi purkki eli 320 grammaa kondensoitua kookosmaitoa sähkövatkaimella kuoheaksi. Lisää yksi teelusikallinen vaniljajauhetta ja sekoita.

2. Kaada seos pieneen uunivuokaan tai muuhun laakeaan astiaan, kuten puhtaaseen litran jäätelörasiaan. Peitä rasia huolellisesti esimerkiksi kelmulla tai kannella. Pakasta vähintään kuusi tuntia tai mielellään yön yli.

VINKKI: Vegaaninen jäätelö on helposti muunneltava herkku. Sen makeutta voi kätevästi säätää soijavispin avulla. Jos haluat jäätelöstä vähemmän makeaa, lisää kasvipohjaista vispiä hieman enemmän.

VINKKI: Vegaanisen jäätelön voi maustaa matchajauheella, keksimuruilla tai jälkiruokakastikkeilla. Halutessasi voit jättää jäätelön kokonaan maustamatta, jolloin se maistuu vienosti kookokselle. Makuaineet voi sekoittaa huolellisesti jäätelömassan joukkoon tai vain käännellä varovaisesti sekaisin niin, että jäätelöön jää herkullisia sattumia ja kastikeraitoja. 

Katso myös: Näin teet jäätelöä ilman jäätelökonetta – katso parhaat jäätelöreseptit!

Anna.fi/ruoka:  Yhden kulhon mustikkajätskipuikot


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen jäätelö

Sinun täytyy kommentoidaksesi.