Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaninen makaronilaatikko

Vegaaninen makaronilaatikko onnistuu yhtä helposti kuin tavallinenkin makaronilaatikko. Vaihda jauheliha Härkikseen tai nyhtökauraan ja munamaito kaurakermaan. Maustetulla kaurakermalla saat suosikkiruokaan hetkessä uutta jujua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Vegaaninen makaronilaatikko

  • 400 g makaroneja
  • 250 g Härkistä tai nyhtökauraa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria myllystä

Lisäksi

  • 5 dl kaurakermaa
  • 1 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria myllystä

Pinnalle

  • 1 dl panko-korppujauhoja
  • ½ dl rypsiöljyä

Valmistusohje

Vegaaninen makaronilaatikko tehdään helposti näin:

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Keitä 400 grammaa makaroneja suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Valuta siivilässä ja siirrä suureen uunivuokaan odottamaan.
  3. Kuori ja hienonna yksi sipuli. Kuumenna yksi ruokalusikallinen öljyä pannulla, kuullota sipuli ja lisää yksi paketti eli 250 grammaa härkistä tai nyhtökauraa. Mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa ja mustapippuria. Siirrä uunivuokaan makaronien joukkoon.
  4. Sekoita keskenään kaksi purkkia eli 4-5 desilitraa kaurakermaa, yksi desilitra vettä, puoli teelusikalista suolaa ja puoli teelusikallista mustapippuria. Lisää uunivuokaan ja sekoita.
  5. Sekoita keskenään yksi desilitra panko-korppujauhoja ja puoli desilitraa öljyä. Levitä seos makaronilaatikon päälle.
  6. Paista vegaaninen makaronilaatikko uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

VINKKI: Maustetulla kaurakermalla saat suosikkiruokaan hetkessä uutta jujua. Kokeile esimerkiksi pippurin, juuston tai sipulin makuista kaurakermaa.

Lue myös: Makaronilaatikko ilman lihaa – 4 x kasvismakaronilaatikko

Lue myös Anna.fi: Mac’n’cheese


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen makaronilaatikko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.