Vegaaninen makaronilaatikko
Vegaaninen makaronilaatikko onnistuu yhtä helposti kuin tavallinenkin makaronilaatikko. Vaihda jauheliha Härkikseen tai nyhtökauraan ja munamaito kaurakermaan. Maustetulla kaurakermalla saat suosikkiruokaan hetkessä uutta jujua.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Vegaaninen makaronilaatikko
- 400 g makaroneja
- 250 g Härkistä tai nyhtökauraa
- 1 sipuli
- 1 rkl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria myllystä
Lisäksi
- 5 dl kaurakermaa
- 1 dl vettä
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria myllystä
Pinnalle
- 1 dl panko-korppujauhoja
- ½ dl rypsiöljyä
Valmistusohje
Vegaaninen makaronilaatikko tehdään helposti näin:
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Keitä 400 grammaa makaroneja suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Valuta siivilässä ja siirrä suureen uunivuokaan odottamaan.
- Kuori ja hienonna yksi sipuli. Kuumenna yksi ruokalusikallinen öljyä pannulla, kuullota sipuli ja lisää yksi paketti eli 250 grammaa härkistä tai nyhtökauraa. Mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa ja mustapippuria. Siirrä uunivuokaan makaronien joukkoon.
- Sekoita keskenään kaksi purkkia eli 4-5 desilitraa kaurakermaa, yksi desilitra vettä, puoli teelusikalista suolaa ja puoli teelusikallista mustapippuria. Lisää uunivuokaan ja sekoita.
- Sekoita keskenään yksi desilitra panko-korppujauhoja ja puoli desilitraa öljyä. Levitä seos makaronilaatikon päälle.
- Paista vegaaninen makaronilaatikko uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
VINKKI: Maustetulla kaurakermalla saat suosikkiruokaan hetkessä uutta jujua. Kokeile esimerkiksi pippurin, juuston tai sipulin makuista kaurakermaa.
Lue myös: Makaronilaatikko ilman lihaa – 4 x kasvismakaronilaatikko
Lue myös Anna.fi: Mac’n’cheese
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegaaninen makaronilaatikko