Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaninen mustikkapehmis

Vegaaninen mustikkapehmis sopii kaikille, koska se valmistetaan ilman maitoa ja munia. Tuoreet mustikat maistuvat parhaalta tässä kesäherkussa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Vegaaninen mustikkapehmis

  • 2 dl tuoreita mustikoita
  • 397 g makeutettua kondensoitua kookosmaitoa (SpiceUp!))
  • 250 g soijapohjaista vatkautuvaa vaahtoa (soijavispiä)
  • 30 g Cream fix -kerman stabilointiainetta (Dr. Oetker)
  • ½ tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Vegaaninen mustikkapehmis valmistetan helposti näin

  1. Soseuta 2 desilitraa tuoreita mustikoita. Vatkaa purkillinen kondensoitua kookosmaitoa ja purkillinen soijavispiä sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi.
  2. Lisää seokseen mustikkasose, yksi pussillinen stabilointiainettea ja puoli teelusikallista vaniljasokeria ja vatkaa tasaiseksi. Kaada seos kannelliseen rasiaan ja nosta pakastimeen vähintään 6 tunniksi. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana.
  3. Annostele veganinen mustikkapehmis tarjolle annosmaljoihin tai jäätelövohveleihin tai soseuta pikaisesti blenderissä pehmeäksi ja pursota.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/2020.

Lue myös: Marjapiirakka kruunaa kahvihetken – mamman marjapiirakka ja muut Kotilieden suosikit

Lue myös Anna.fi: Helppo mustikkajäätelö


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen mustikkapehmis

Tiska

Aineksissa lukee kondensoitu maito mutta teko-ohjeessa puhutaan kondensoidusta kookosmaidosta ?

Uura Hagberg

Kiitos tarkasta huomiostasi! Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty makeutettua kondensoitua kookosmaitoa. (Korjaan sen reseptiin.) Sen tilalla voi hyvin käyttää makeutettua kondensoitua maitoa, jos ei pidä kookoksen mausta.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.