Vegaaninen nachopelti
Vegaaninen nachopelti on pikainen perjantai-illan mättöherkku, joka yllättää helppoudellaan. Täyte tehdään säilykelinsseistä ja -pavuista, jotka ovat kuivakaapin perustarpeita.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Vegaaninen nachopelti
- 1 tlk (380/230 g) punaisia kypsiä säilöttyjä linssejä
- 1 tlk (380/230 g) kypsiä säilöttyjä mustapapuja
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 3 rkl tacomaustesesota
- 2 rkl vettä
- ½ tl suolaa
Lisäksi
- 1 ps (185 g) maissilastuja
- 2 tuoretta tai 1 dl säilöttyjä jalapenoja
- 2 tomaattia
- 1 avokado
- 1 punasipuli
- 1 ruukku korianteria
Valmistusohje
Vegaaninen nachopelti valmistuu helposti näin:
1. Valuta tölkki punaisia säilykelinssejä ja tölkki kypsiä säilykemustapapuja.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Yhdistä kulhossa valkosipuli, kolme ruokalusikallista tomaattipyreetä, kolme ruokalusikallista tacomaustetta, kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja kaksi ruokalusikallista vettä. Sekoita tasaiseksi ja mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa. Lisää pavut ja linssit seokseen.
3. Levitä pussi eli 185 grammaa maissilastuja uunipellille, lusikoi pinnalle papu-tomaattiseos ja paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
4. Viipaloi kaksi tuoretta tai desilitra säilöttyjä jalapenoja, kuutioi kaksi tomaattia. Halkaise avokado, poista kivi ja kuoret, leikkaa avokado viipaleiksi. Kuori ja hienonna punasipuli, hienonna ruukku korianteria. Lisää jalapenot, vihannekset ja yrtit lämpimän nachopaistoksen pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Vinkki! Tarjoa vegaaninen nachopelti papu-maissisalsan kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/22.
Lue myös Anna.fi: Jauheliha-nachopelti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegaaninen nachopelti