
Vegaaninen pannukakku
Vegaaninen pannukakku saa makukaveriksi kermaisen pehmeää hummusta ja rapskaksi paistettua varsiparsakaalia. Kikhernejauhot tuovat pannariin ainutlaatuisen maun.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Vegaaninen pannukakku
- 3 dl kikhernejauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- ½ tl suolaa
- ½ tl kurkumaa
- 4 dl soijajuomaa
- 3 rkl rypsiöljyä
- 250 g varsiparsakaalia
Lisäksi
- 4 rkl hummusta
- 2 dl kirsikkatomaatteja
- 1 avokado
- 4 salaatinlehteä
- 2 rkl vegaanista majoneesia
Valmistusohje
Vegaaninen pannukakku valmistuu helposti näin:
- Sekoita kulhossa kuivat aineet eli kolme desilitraa kikhernejauhoja, kaksi teelusikallista leivinjauhetta, teelusikallinen valkosipulijauhetta, puoli teelusikallista suolaa ja puoli teelusikallista kurkumaa. Lisää neljä desilitraa soijajuomaa ja kolme ruokalusikallista rypsiöljyä ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota jääkaapissa puolisen tuntia.
- Ota 250 grammaa varsiparsakaalia. Hienonna varsiparsakaalin varret ja revi isompia kukintoja pienemmiksi. Kuumenna joko isommassa lettupannussa tai ohukaispannun syvennyksissä hieman vettä. Lisää jokaiseen lettuun tulevia parsakaalinvarsia ja anna kiehua, kunnes kaikki vesi on haihtunut.
- Lisää parsakaalien joukkoon hieman öljyä ja nostele päälle kauhalla taikinaa. Kääntele pannua kevyesti niin, että taikina jakautuu tasaisesti. Paista keskilämmöllä ensimmäiseltä puolelta niin kauan, kunnes pinta jähmettyy. Käännä ja paista myös toiselta puolelta.
- Höyrytä kukinnot kypsiksi ja paista pikaisesti rapeiksi. Levitä pannukakkujen päälle salaattia, kirsikkatomaatteja, viipaloitua avokadoa ja paistettua parsakaalia.
Vinkki! Tarjoa vegaaninen pannukakku hummuksen ja vegemajoneesin kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/2023.
Lue myös Anna.fi: Vegaaniset pannukakut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegaaninen pannukakku