Vegaaninen perunasalaatti
Vegaaninen perunasalaatti höystetään itse tehdyllä merileväporkkalalla, jossa on ihanan kalaisa maku. Tarjoa glögijuhlissa perunasalaatti cocktaillaseista.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Merileväporkkala
- 3 porkkanaa
- ½ dl vettä höyrytykseen
- 2 rkl wakame-merilevää
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
Vegaaninen perunasalaatti
- 12 pientä keitettyä perunaa jäähtyneenä
- ½ dl vegaanista majoneesia
- ½ dl ruokafraichea
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 2 tl tuorepuristettua sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 1 dl merileväporkkalaa
- 1 dl tuoretta tilliä
Valmistusohje
Vegaaninen perunasalaatti valmistuu helposti näin:
1. Kuori kolme porkkanaa ja leikkaa ne kuorimaveitsellä ohuiksi pitkulaisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet ja puoli desilitraa vettä kulhoon ja kuumenna mikrossa täysteholla minuutin ajan.
2. Laita porkkanat ja kulhon pohjalle muodostunut neste sekä kaksi ruokalusikallista wakame-merilevää, ruokalusikallinen valkoviinietikkaa, kaksi teelusilallista sokeria ja teelusikallinen suolaa pieneen hillopurkkiin. Sulje purkki ja ravista. Anna seistä maustumassa puoli tuntia.
3. Pilko 12 pientä keitettyä ja jäähtynyttä perunaa kulhoon.
4. Lisää joukkoon puoli desilitraa vegaanista majoneesia, puoli desilitraa ruokafraichea, puolikkaan sitruunan raastettu kuori, kaksi teelusikallista sitruunamehua, teelusikallinen suolaa ja 1/4 teelusikallinen rouhittua mustapippuria. Sekoita.
5. Ota haarukalla purkista desilitra porkkanaviipaleita ja pilko ne pieneksi. Sekoita ne perunasalaatin joukkoon. Lusikoi salaatti pieniin laseihin. Koristele porkkalaviipaleella ja tillinoksilla.
Vinkki! Tarjoa vegaaninen perunasalaatti osana joulun alkupalapöytää yhdessä vegaanisen munakoisosillin kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2022.
Lue myös Anna.fi: Paahdettu peruna-seesamisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegaaninen perunasalaatti