Vegaaninen piirakkapohja
Vegaaninen piirakkapohja sopii minkä tahansa makean piirakan pohjaksi. Tällä maidottomalla ja munattomalla ohjeella leivot vegaaniset mustikkapiirakat, omenapiirakat ja muut mainiot herkut.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Vegaaninen piirakkapohja
- 100 g vegaanista leivontamargariinia
- ½ dl sokeria
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ dl kaurajuomaa
Valmistusohje
Vegaaninen piirakkapohja leivotaan helposti näin:
- Sekoita sata grammaa pehmeää vegaanista leivontamargariinia ja puoli desilitraa sokeri keskenään. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet eli 3 1/2 desilitraa vehnäjauhoja ja yksi teelusikallinen leivinjauhetta. Lisää lopuksi puoli desilitraa kaurajuomaa ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Vältä turhaa vaivaamista.
- Taputtele taikina voideltuun, halkaisijaltaan 28 senttimetrin kokoiseen piirakkavuokaan. Nosta vegaaninen piirakkapohja jääkaappiin ja anna jähmettyä puoli tuntia.
- Nosta piirakkavuoka suoraan jääkaapista 200-asteisen uunin alimmalle tasolle. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia.
- Lisää mieleisesi täytteet ja paista piirakka kypsäksi.
Lue myös: Vegaaninen omenapiirakka
Lue myös Anna.fi: Makeannälkä? Näitä 15 vegaanista herkkua jokaisen kannattaa kokeilla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegaaninen piirakkapohja
Hei,
Toimisiko tämä ilman esipaistoa, jos paistaa piirakkaa jonkin aikaa myös pelkällä alalämmöllä?
Tuppaa aina valahtamaan näiden esipaistettavien pohjien reunat, vaikka kuinka käyttäisi painoakin.
Juu, varmasti. Alalämpöä ensin aika kovalla. Voit myös laittaa pellin alatasolle ja nostaa sitten ylemmäs myöhemmin. Onnea leipomiseen!
Kiitos vastauksesta 😊
Tänään tai huomenna leivotaan 😁
Hyvin onnistui ilman esipaistoakin. Pohjasta tuli murea, mutta ei hajoava.
Käytin rasvana Flora Culinessea, en juurikaan käytä pakettirasvoja, erikoisvehnäjauhoja, ruokokidesokeria ja Alpron soijamaitoa. Lisäsin myös hippusen suolaa. Lorauksen jouduin lisäämään maitoa, että sain taikinan kasattua kelmun sisälle ja jääkaappiin hetkeksi.
Sen jälkeen se oli helppo kaulita kevyesti leivinpaperin ja kelmun välissä piirakkavuokaan sopivaksi. Vedin sen lp:n kanssa vuokaan ja lisäsin täytteet: Alpron natural soijajogurttia maustettuna, joukkoon lisäsin vadelmia ja marja-aroniaa. Päälle vielä vege stroisseli ja voi sanoa, että kyllä tuli suun mukaista 😁
Tästä tuli vakioresepti, kiitos 🌹