Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaninen pulla ja kookoskinuski

Vegaaninen pulla saa päälleen herkullisen kookoskinuskiturkin, joka tehdään helposti kondensoidusta kookosmaidosta. Sukaatit, kirsikat ja rusinat tuovat pullaan maukasta jujua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Vegaaninen pulla

  • 2 ½ dl kaurajuomaa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ rkl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • 6–7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g  vegaanista margariinia

Vegaaninen pulla, täyte

  • ½ dl rusinoita
  • 50 g sokeroituja kirsikoita
  • 50 g sukaatteja

Kookoskinuski

  • 320 g kondensoitua kookosmaitoa

Valmistusohje

Vegaaninen pulla ja kookoskinuski leivotaan helposti näin:

  1. Aloita keittämällä purkki eli 320 grammaa kondensoitua kookosmaitoa kinuskiksi. Poista purkista etiketti. Keitä kolmen litran kattilassa vettä ja upota avaamaton purkki veteen. Keitä noin kolme tuntia niin, että purkki on koko ajan veden alla. Jäähdytä purkki ennen avaamista.
  2. Lämmitä 2 1/2 desilitraa kaurajuomaa kädenlämpöiseksi. Liuota kaurajuomaan 25 grammaa tuorehiivaa. Lisää yksi desilitra sokeria, puoli ruokalusikallista kardemummaa, puoli teelusikallista suolaa ja sen verran vehnäjauhoja, että taikinanalku on vellimäinen. Peitä kulho liinalla ja nosta lämpimään vesihauteeseen, kunnes velli kuplii, eli noin kymmeksi minuutiksi.
  3. Alusta kuplivaan velliin 75 grammaa pehmeä vegaanista margariinia ja vehnäjauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa hetki kevyesti jauhotetulla pöydällä. Kauli taikina levyksi (30 cm x 40 cm). Levitä taikinalle puoli desilitraa rusinoita, puoli rasiaa eli 50 grammaa paloiteltuja kirsikoita sekä puoli rasiaa eli 50 grammaa sukaatteja. Kääri rullalle pidemmän sivun suuntaisesti. Leikkaa rulla keskeltä pitkittäin kahteen osaan niin, että osat jäävät toisesta päästä kiinni toisiinsa. Kieputa paloja toistensa ympäri siten, että leikkauspinnat jäävät hiukan ylöspäin. Käännä pulla kranssin muotoon ja nipistä päät kiinni toisiinsa.
  4. Pingota irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat margariinilla. Nosta vegaaninen hedelmäpulla vuokaan ja peitä liinalla. Anna kohota lämpimässä noin 30 minuuttia.
  5. Paista vegaaninen pulla 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes se on kypsä ja saanut kauniin värin.
  6. Viimeistele jäähtynyt pulla valelemalla päälle reilusti kookoskinuskia.

Vinkki! Jos et halua keittää kondensoitua kookosmaitoa kinuskiksi, niin laita purkki jääkaappiin ja valuta pullan päälle jääkaappikylmää kondensoitua kookosmaitoa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.

Lue myös: Kotilieden paras pullataikina ja pulla kuudella eri tavalla

Lue myös Anna.fi: Joulupullan tuoksu luo tunnelman kotiin – ihanimmat pullareseptit joulun odotukseen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen pulla ja kookoskinuski

Annukka

Olisiko mahdollista liittää ohjeisiin noin-hintaa, johon sisällytettäisiin myös sähkönkulutus?
Muistelen että joskus se oli muodissa merkitä näkyviin.

Kyllästynyt näihin resepteihin ja varsinkin mainoksiin joita tunkee jokaisen jutun päälle.

Ohje olisi kiva juttu, ”jatkuu mainoksen jälkeen”mutta kun ei jatku!!!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.