Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaninen pullataikina

Vegaaninen pullataikina leivotaan veteen ilman kananmunaa. Lopputuloksena on elämäsi pehmoisimmat pullat, jotka katoavat pelliltä pikavauhtia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

Vegaaninen pullataikina

  • 5 dl vettä
  • 50 g tuorehiivaa tai 2 pss (à 11 g) kuivahiivaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 ½ rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 14 dl vehnäjauhoja
  • 200 g vegaanista leivontamargariinia (huoneenlämpöistä)

Voitelu

  • 1 dl kahvia tai kaurakermaa

Pinnalle

  • 2 dl raesokeria

Valmistusohje

Vegaaninen pullataikina leivotaan helposti näin:

  1. Lämmitä viisi desilitraa vettä kädenlämpöiseksi. Jos käytät kuivahiivaa, vesi saa olla 42 asteista. Liuota 50 grammaa kuivahiivaa tai kaksi pussia kuivahiivaa nesteeseen. Lisää kaksi desilitraa sokeria, teelusikallinen suolaa ja puolitoista ruokalusikallista kardemummaa. Alusta noin 14 desilitraa vehnäjauhoja joukkoon. Lisää jauhoja mahdollisimman vähän, mutta kuitenkin sen verran, että se irtoaa taikinakulhon reunoista ja leipurin kädestä. Lisää 200 grammaa pehmeää vegaanista leivontamargariinia alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa käsin n. 10 minuuttia tai yleiskoneella n. 5 minuuttia.
  2. Kohota vegaaninen pullataikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla. 
  3. Kaada kohonnut pullataikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa sitä hetki käsin. Muotoile taikina pötköksi, leikkaa se paloiksi ja pyörittele pulliksi. 
  4. Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
  5. Voitele vegaaniset pullat kaurakermalla tai kahvilla ja ripottele pintaan raesokeria. 
  6. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Vinkki! Vegaaninen pullataikina taipuu vaikka mihin. Leivo siitä vaihteeksi vaikka korvapuusteja.

vegaaninen pullataikina

Lue myös Anna.fi: Pistaasipullat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen pullataikina

Sinun täytyy kommentoidaksesi.