Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Vegaaninen ricotta

Vegaaninen ricotta tehdään cashewpähkinöistä ja tofusta. Voit maustaa "juuston" maun mukaan esimerkiksi valkosipulilla, yrteillä tai mustapippurilla. Kokeile ricottaa leivän päällä tai tarjoa sitä osana vegaanista juustotarjotinta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vegaaninen ricotta:

2 dl cashewpähkinöitä
150 g silkentofua
150 g kiinteää maustamatonta tofua
2 rkl sitruunamehua
1/2-1 tl suolaa
(1-2 tl ravintohiivaa)

Valmistusohje

1. Liota kaksi desilitraa cashewpähkinöitä 2–3 tuntia reilussa vedessä. Siivilöi vesi pois, huuhtele ja kuivaa hyvin.

2. Laita pähkinät tehosekoittimeen, voit tehdä ricottan kahdessä erässä. Soseuta pähkinät hienoksi, lisää 150 grammaa valutettua silkentofua ja 150 grammaa kiinteää valutettua maustamatonta tofua ja jatka soseuttamista. Seos saa jäädä rakeiseksi, ricottamaiseksi.

3. Mausta puolesta yhteen teelusikallisella suolaa ja halutessasi yhdestä kahteen teelusikallisella ravintohiivahiutaleita. Voit maustaa ricottan myös yrteillä, valkosipulilla ja mustapippurilla.

Vinkki: Ricottan joukkoon voi ripotella ravintohiivaa, se antaa umamimaisen ja ”juustoisen” maun. Ravintohiiva korostaa makua, ja se löytyy myös oluthiivan nimellä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Vegaaninen joulu – tarjoa näitä jouluruokia vegaanille

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Vegaaniruokaa, jossa on makua ja proteiineja

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vegaaninen ricotta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X